Adevărul despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

0
57

Zvonurile despre problemele de sănătate ale președintelui Vladimir Putin s-au rostogolit în ritm rapid după ce Rusia a invadat Ucraina. O nouă postare pe o rețea de socializare a provocat întrebări privind sănătatea liderului de la Kremlin.

Războiul din Ucraina a pornit un tsunami de speculații conform cărora Vladimir Putin ar fi grav bolnav sau chiar pe moarte. Teoriile privind anumite maladii de care ar suferi liderul de la Kremlin au fost alimentate de imagini în care președintele Rusiei părea că nu se simte bine, de diverși oameni din cercul de apropiați ai președintelui rus sau din rândul regimului de la Kiev.

Toate aceste speculații s-au dovedit a fi neadevărate, iar Rusia nu a oferit niciodată un comunicat oficial despre sănătatea președintelui Putin, relatează Ndtv.com.

Postarea a atras o mulțime de comentarii

Cu toate acestea, o nouă postare pe rețelele de socializare a câștigat teren printre utilizatorii de internet. Postarea a fost distribuită inițial pe Telegram de către blogger-ul Pozdnyakov, potrivit The Express.

Conține o imagine a lui Vladimir Putin, însoțită de textul: „Doamne, nu ne părăsi. Rugați-vă lui Dumnezeu să fie viu și sănătos”.

Mesajul, destul de ciudat, a stârnit un val de discuții pe platformele de socializare, utilizatorii întrebându-se dacă este vorba de sănătatea lui Vladimir Putin. Guvernul rus nu a dat nicio declarație oficială.

Postarea respectivă a atras o mulțime de comentarii de la utilizatorii fostului Twitter, acum X.

„Probabil nu este nimic, dar dacă este bolnav și timpul lui se apropie de sfârșit, atunci a fost perfect logic să scape de Prigojin. Cu siguranță ar fi încercat să preia conducerea”, a comentat un utilizator. „Putem doar să ne rugăm să nu fie așa!”, a spus altul.

Putin își pierde vederea și suferă de dureri de cap

Mai multe surse au pretins, începând de anul trecut, că Vladimir Putin are probleme de sănătate. Un ex spion rus susținea că „Putin își pierde vederea și suferă de dureri de cap”, în timp ce un ofițer rus declara pentru presa occidentală că membrele lui Putin „tremură incontrolabil”.

Deși niciuna din aceste afirmații nu era verificată, mulți au tras concluzia că Vladimir Putin este grav bolnav de cancer de sânge și că boala ar fi într-un stadiu avansat.

Putin mai are doar câțiva ani de trăit

În plus, au apărut tot felul de videoclipuri în care Putin părea că încearcă să se sprijine cu mâna de o masă. Un oligarh rus, apropiat al Kremlinului, a fost înregistrat în timp ce spunea că „președintele este foarte bolnav de cancer al sângelui”.

De asemenea, medicii apropiați președintelui rus afirmau că mai are doar trei ani de trăit. Apoi, un ofițer FSB a pretindea că Putin „nu mai are de trăit decât doi-trei ani”, având „o formă severă de cancer care progresează rapid”.

Verdictul ar fi fost dat chiar de medici, care l-au informat deja pe președintele rus, susținea el. Întrucât toate aceste speculații cu privire la sănătatea lui Vladimir Putin nu puteau fi verificate, unii comentatori au apreciat că există posibilitatea ca ele să fie lansate de cei care ar putea dori să-l înlăture de la conducerea Rusiei.

Alții consideră că ar putea fi o strategie pentru ca oamenii să-l simpatizeze mai mult pe Putin, după ce popularitatea sa a scăzut dramatic în urma invadării Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.