Alertă alimentară! Acest produs poate fi periculos

0
51

Alertă alimentară! Acest produs poate fi periculos pentru persoanele alergice la arahide. Produs Nestle a fost retras de pe piaţă, întrucât poate fi periculos pentru persoanele cu alergii.

Alertă alimentară! Acest produs poate fi periculos. Acest produs are în componenţă pastă de arahide şi poate fi periculos pentru persoanele cu alergii la arahide. Persoanele care sunt alergice la arahide nu trebuie să consume produsul, se mai arată în comunicat.

  • Numele produsului rechemat: KitKat Pops Peanut & Corn
  • Producător: Nestlé Bulgaria
  • Nr. lot: 30450457
  • Data expirării: 11/2023
  • Gramaj: 110g.

Alertă alimentară! Acest produs poate fi periculos pentru persoanele alergice la arahide

Nestle România retrage de pe piaţă o cantitate limitată dintr-un produs care are în componenţă pastă de arahide şi poate fi periculos pentru persoanele cu alergii la arahide.

Nestle România retrage şi recheamă din piaţă o cantitate limitată din produsul KitKat Pops Peanut & Corn 110g care nu prezintă etichetă în limba română. Produsul este sigur pentru consum, cu excepţia persoanelor alergice la arahide, deoarece acesta conţine în reţetă pastă de arahide”, arată anunţul postat pe pagina ANSVSA.

Potrivit anunțului, persoanele care sunt alergice la arahide nu trebuie să consume produsul. Pentru a primi contravaloarea produsului, cumpărătorii sunt rugaţi să păstreze produsul şi să contacteze compania, la 0800 863 785 – de luni până vineri între orele 08:00 – 21:00 sau pe e-mail la [email protected].

Alertă alimentară în România şi Uniunea Europeană pentru pepeni contaminați

O altă alertă alimentară în România după ce un lot de pepeni verzi a fost retras de pe piață. Specialiștii au emis o avertizare de sănătate după ce în pepenii care proveneau din Maroc a fost găsit un pesticid neautorizat în Uniunea Europeană.

Mai multe persoane au avut probleme gastrice după ce au consumat pepene din piețe si magazine. Sistemul european de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a emis o alertă de sănătate după ce s-a găsit un lot de pepeni verzi plini de metomil, un pesticid neautorizat în UE, care provoacă probleme de sănătate oamenilor.

Lotul respectiv de pepeni verzi proveneau din Maroc, conform reprezentanților RASFF, și conțineau cantități mari de metomil, peste limita permisă în Uniunea Europeană.

S-a găsit o cantitate de 0,38+/-0,19 mg/kg-ppm, exagerat de mult față de limita permisă de 0,015 mg/kg-ppm. Sistemul european a pornit o investigație în această situație grave și a luat măsuri pentru retragerea lotului de pepeni din toate supermarketurileeuropene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.