Una dintre cele mai populare băuturi ale toamnei este preferată, în primul rând, pentru dulceața și gustul aromat, însă puțini știu că aduce și numeroase beneficii sănătății.
Gustul dulce și aromat al mustului este principalul motiv pentru care este preferat de mulți români, însă este bine de știut că această băutură a toamnei are numeroase beneficii asupra organismului.
Astfel, mustul este bogat în nutrienți esențiali, fiind o sursă sigură de vitamine, precum: vitamina C, vitamina K și vitamine din complexul B.
În plus, mustul este și o sursă importantă de minerale, cum ar fi potasiu, calciu și magneziu.
Din aceste motive, consumul regulat de must de struguri poate ajuta la menținerea echilibrului electroliților și a sănătății osoase.
Citește și: Smochinele și frunzele de smochin, adevărate comori pentru sănătate. Beneficiile aduse organismului
Mai mult, mustul conține antioxidanți puternici, care ajută la protejarea celulelor noastre împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi, fiind asociați, totodată, cu reducerea riscului de boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă.
Totodată, mustul poate contribui la menținerea sănătății inimii. Antioxidanții din struguri au fost asociați cu reducerea tensiunii arteriale și scăderea nivelului de colesterol LDL („colesterolul rău”).
De asemenea, mustul reprezintă secretul unui sitem imunitar de fier, datorită faptului că este bogat în vitamina C.
Consumul regulat de vitamina C poate ajuta la combaterea infecțiilor, la vindecarea mai rapidă a rănilor și la susținerea funcției imunitare adecvate, potrivit adevarul.ro.
Cu toate acestea, mustul trebuie să fie consumat cu moderație, pentru că, în cantități mari, ar putea avea efecte negative asupra ogranismului.