Beneficiile smochinelor pentru sănătate. Sunt recomandate diabeticilor

0
52

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Tu știi ce beneficii extraordinare au smochinele pentru sănătate? Chiar și diabeticii le pot consuma.

Smochinele sunt fructe cunoscute pentru dulceaţa naturală şi valoarea lor nutritivă, care conţin fibre, vitamine, minerale şi zaharuri naturale precum fructoza şi glucoza. Efectul smochinelor asupra zahărului din sânge depinde în mare măsură de o varietate de factori, inclusiv de cantitatea de smochine consumată, prezenţa altor alimente în dietă, metabolismul individual şi sănătatea generală.

Conţinutul de fibre alimentare al smochinelor joacă un rol crucial în modularea nivelului glicemiei. Fibrele încetinesc digestia şi absorbţia zaharurilor în tractul digestiv, ceea ce poate preveni creşteri rapide ale zahărului din sânge. Smochinele conţin atât fibre solubile, cât şi insolubile, care contribuie la un control mai bun al nivelului de zahăr.

Zaharurile naturale din smochine, precum fructoza şi glucoza, sunt însoţite de fibre, care ajută la reglarea absorbţiei acestora. Spre deosebire de zaharurile rafinate care se găsesc în multe alimente procesate, zaharurile naturale din smochine pot provoca într-o mai mică măsură creşteri şi scăderi bruşte ale zahărului din sânge, scrie Rador, citând actualno.com. Această eliberare treptată şi controlată a zaharurilor poate furniza energie susţinută şi poate preveni creşteri bruşte de glicemie.

Smochinele au, de asemenea, un indice glicemic (IG) scăzut, care măsoară cât de repede un aliment poate creşte nivelul zahărului din sânge. Alimentele cu IG scăzut sunt digerate şi absorbite mai lent, ceea ce duce la o creştere treptată a zahărului. Indicele glicemic scăzut al smochinelor le face o bună alegere pentru persoanele care trebuie să-şi controleze nivelul glicemiei, cum ar fi cei cu diabet.

Este important de reţinut că reacţiile individuale la alimente pot varia. Factori precum dimensiunea porţiilor şi prezenţa altor macronutrienţi în alimente pot influenţa efectul smochinelor asupra zahărului din sânge.

Vezi și: Alimentul care poate reduce depresia. “Merge” bine cu berea

Ce trebuie să mănânci pentru a avea un stomac sănătos. Alimentul minune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.