cât de dăunător este pentru sănătate. Nu vei mai face asta de acum înainte

0
22

Potrivit jurnaliștilor de la Diva Hair, iată ce se poate întâmpla dacă devii prea exagerat în materie de igienă orală:

– Dinții tăi se pot păta
Dinții sunt acoperiți de smalț, un strat subțire care îi protejează. Deși este cel mai dur țesut din corpul uman, el poate fi deteriorat cu ușurință dacă nu îl îngrijești corespunzător. Smalțul se uzează din cauza spălatului excesiv și dentina, al doilea strat al dinților, poate suferi transformări. Dantura ta poate căpăta un aspect inestetic, îngălbenit sau pătat.

Te poți confrunta cu sensibilitatea dentară
Un efect secundar al deteriorării smalțului poate fi sensibilitatea crescută la stimuli precum rece, cald, dulce sau acid. Pentru a rezolva această problemă, poți să îți schimbi pasta de dinți, să îți periezi dinții mai ușor cu o periuță moale și să faci acest lucru doar de două ori pe zi. Totul este foarte simplu!

Poți spori apariția cariilor

Periajul regulat poate preveni apariția cariilor și depunerea de tartru. Totuși, dacă nu respecți recomandările stomatologului tău, poți obține tocmai efectul invers. Dacă îți periezi dinții de mai mult de două ori pe zi pentru o perioadă mai lungă de timp, poți uza nu numai smalțul, ci și dentina. Cariile, dacă nu sunt tratate rapid, pot duce chiar la infecții și la pierderea dinților.

– Vei provoca retracția gingivală și inflamarea gingiilor
Gingiile tale pot deveni roșii, inflamate și pot sângera dacă sunt agresate prin utilizarea repetată a unei periuțe cu peri tari. Uneori, această problemă este extrem de dureroasă și poate conduce chiar la retracție gingivală, ceea ce înseamnă că rădăcinile dinților tăi se vor vedea cu ochiul liber și vor fi mai predispuse la infecții și la carii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.