Cătina, fructul cu zeci de beneficii pentru sănătate. Reduce bolile de inimă, întărește sismul imunitar și te scapă de inflamațiile din corp

0
33

Cătina, cunoscută și sub numele de “hippophae,” este o plantă ce produce fructe mici, de culoare portocalie sau galbenă, care sunt bogate în substanțe nutritive și au numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale cătinei:

Cătina este una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanți. Foto: Click.

Bogată în antioxidanți

Cătina este una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E, betacaroten și flavonoide. Acești antioxidanți contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi.

Susține sistemul imunitar

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, cătina poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

Antiinflamatoare

Consumul de cătina poate ajuta la reducerea inflamației în corp, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Benefică pentru sănătatea pielii

Cătina este folosită adesea în produsele de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale benefice pentru sănătatea pielii. Poate ajuta la reducerea acneei, a iritațiilor și la menținerea pielii sănătoase.

Susține sănătatea inimii

Cătina poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea profilului lipidelor sanguine, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Promovează sănătatea oculară

Consumul de cătina poate ajuta la menținerea sănătății ochilor datorită conținutului de betacaroten și vitamina A.

Susține sănătatea digestivă

Cătina poate ajuta la ameliorarea simptomelor ulcerului gastric și poate contribui la sănătatea generală a tractului digestiv.

Energizant natural

Cătina este bogată în nutrienți esențiali și poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la combaterea oboselii.

Benefică pentru sănătatea sistemului respirator

Cătina poate ajuta la reducerea simptomelor alergiilor respiratorii și la îmbunătățirea stării generale a sistemului respirator.

Posibile beneficii antiîmbătrânire

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, cătina poate contribui la menținerea aspectului tânăr al pielii și la reducerea semnelor îmbătrânirii.

Cătina poate fi consumată sub formă de suc, ulei, pulbere, capsule sau fructe proaspete, dar trebuie să fie consumată cu moderație, deoarece un exces poate cauza diaree sau alte efecte secundare. Înainte de a începe un supliment sau un regim alimentar bazat pe cătină, este întotdeauna recomandabil să consultați un specialist în domeniul sănătății pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dvs. individuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.