Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci seara. Cele mai recente studii spun că acest obicei ar putea duce la apariția problemelor de sănătate

0
17

Oameni de știință de la Northwestern Medicine au descoperit mecanismul din spatele motivului pentru care mâncatul târziu în noapte este legat în primul rând de apariția diabetului și a creșterii în greutate. Potrivit mai multor statistici, milioane de americani suferă de diabet, dar și de alte boli cauzate de obezitate.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci seara

Specialiștii sunt de părere că există o conexiune clară între mâncatul târziu și creșterea în greutate. Cercetările arată cu supranutriția poate schimba țesutul adipos și poate perturba ritmul cardiac. Mai multe studii au arătat că eliberarea de energie poate fi mecanismul molecular prin care ceasurile interne controlează echilibrul energetic.

Cu alte cuvinte, cercetătorii susțin că ziua este momentul ideal pentru a consuma alimente și pentru a te bucura de energia pe care o primești de la acestea. Seara, organismul are nevoie să se refacă. Alimentele consumate la o oră târzie vor ajunge să se depună sub forma de țesut adipos.

Energia va fi înmagazinată și stocată sub form de grăsime. Pe termen lung, acest lucru poate duce la creșterea semnificativă în greutate. Atunci când consumi alimente bogate în grăsimi și carbohidrați la o oră târzie, ceasul tău intern nu va înțelege ce se întâmplă și va încerca să înmagazineze tot acest surplus de calorii, care vor fi ulterior transformate în energie.

Specialiștii sunt de părere că acest obicei, care apare la prima vedere inocent, poate cauza probleme grave de sănătate. Îți oferim un articol și despre consumul fructelor noaptea. Uite cum reacționează corpul tău atunci când alegi să consumi fructe după ultima masă a zilei.

Cât de importantă este ora la care mănânci

Specialiștii spun că există o legătură directă între orele la care mănânci și alimentele pe care le consumi.

Fiecare persoană dispune de un anumit ceas intern, acesta reglează modul de funcționare al organismului. Ritmul circadian al unei persoane variază de la individ la individ, motiv pentru care procesul fiziologic începe și se termină în etape diferite ale zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.