Investiții importante în sănătate, la Lugoj

0
36

Investiții importante în sănătate, la Lugoj.

Ieri s-a împlinit termenul de depunere a ofertelor pentru întocmirea Proiectului Tehnic și a Execuției Lucrărilor aferente Noului Spital.

„Două vești bune. Foarte bune”, afirmă primarul suspendat al Lugojului, Claudiu Buciu.

„Două companii au depus ofertă. Ambele companii prezintă garanția, prin dimensiunea și experiența pe care o au, că pot duce la bun sfârșit acest obiectiv.

Urmează evaluarea ofertelor depuse și desemnarea ofertei câștigătoare.

În paralel se desfășoară achizițiile serviciilor de Management al Lucrărilor, Dirigenție de Șantier, Verificare Tehnică a Proiectului și Audit Financiar.

Depunem toate eforturile pentru ca lucrările să demareze la începutul anului viitor, astfel încât să rămânem în graficul asumat și să finalizăm Noul Spital la jumătatea anului 2026.

Municipiul Lugoj are semnat contractul de finanțare (deci are asigurate sumele necesare realizării Noului Spital) și a rămas (datorită avansului Proiectului) pe lista proiectelor finanțate din PNRR”, declară Claudiu Buciu.

Tot în această săptămână, Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea achiziției unui aparat RMN pentru Spitalul din Lugoj.

Este primul aparat RMN pe care îl va deține unitatea spitalicească timișeană. Astfel, pacienții Lugojeni și nu numai, vor putea beneficia gratuit de investigațiile necesare.

Achiziția a fost deja făcută, urmând ca aparatul RMN să fie livrat și instalat în perioada imediat următoare.

Printr-o finanțare europeană a fost deja achiziționat și instalat la spital și un nou Computer Tomograf de ultimă generație.

„Mulțumim echipei din Primăria Municipiului Lugoj care a contribuit și contribuie la asigurarea acestor finanțări și la realizarea acestor achiziții.

Mulțumim Managerului Spitalului, Ionuț Cocoș, și echipei acestuia pentru demersurile făcute pentru obținerea acestor finanțări dar și pentru implementarea acestor proiecte.

Mulțumim Ministerului Sănătății pentru oportunitatea acordată și pentru contribuția esențială adusă la îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a pacienților spitalului nostru”, mai afirmă Claudiu Buciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.