Legumele pe care nu e bine să le mănânci crude. Mulți le consumă fără să știe că sunt periculoase pentru sănătate

0
40

Legumele pe care nu e bine să le mănânci crude. Mulți le consumă fără să știe că sunt periculoase pentru sănătate. Medicii ne recomandă să le fierbem înainte de a le pune în farfurie pentru a nu ne trezi cu diverse boli.

Legumele pe care nutriționiștii ne sfătuiesc să nu le consumăm crude. Puține persoane cunosc primejdiile la care se expun

Legumele pe care nutriționiștii ne sfătuiesc să nu le consumăm crude. Doctorii spun de fiecare dată că farfuria trebuie să fie pe jumătate umplută cu legume proaspete, însă puține persoane cunosc primejdiile la care se expun dacă nu le fierb.

Sunt sănătoase și perfecte pentru o alimentație echilibrată, doar că unele dintre ele reprezintă un mare pericol. Spre exemplu, fasolea roșie poate fi toxică pentru oameni din cauza unei lecitine numite fitohemaglutinină.

Concret, gătitul la temperaturi potrivite distruge această substanță și transformă leguma într-o sursă sănătoasă de proteine și fibre. De asemenea, broccoli duce la probleme digestive dacă este consumat în stare crudă pentru că are fibre și enzime care sunt dificil de digerat în cantități mari.

Mazărea conțin lectine, adică substanțe chimice care pot provoca probleme digestive și disconfort abdominal. Acesta este motivul pentru care medicii ne sfătuiesc să o fierbem pentru a se degrada lectinele și pentru a fi mai ușor de digerat. Totodată, leguma este mai puțin riscantă pentru sănătate.

Nici dovleacul nu se mănâncă  crud pentru că poate duce la disconfort gastric și alte reacții adverse. Mai exact, acesta trebuie întotdeauna să fie preparat termic pentru a reduce conținutul de cucurbitacine.

Aceasta reprezintă o substanță ce oferă gustul amar. În felul acesta dovleacul este sigur de consumat și de pus în diverse preparate culinare, cum ar fi plăcinta, desertul simplu, rapid și adorat de toată lumea, toamna.

Cartofii, printre legumele care nu se mănâncă crude

Cartofii pot fi periculoși pentru organismul uman pentru că au în compoziția lor solanină. Nutriționiții ne spun că aceasta este o substanță chimică toxică care poate provoca greață, vărsături și diaree. Nivelurile de solanină din cartofi scad semnificativ atunci când sunt fierți sau prăjiți.

Așa cartofii sunt siguri pentru consum. Conopida, varza de Bruxelles, dar și anumite sortimente mai exotice ale cruciferelor (bok choy și kale) trebuie, de asemenea, să fie preparate termin înainte de a fi consumate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.