Produsul congelat pe care să nu-l mai consumi de acum înainte. Este periculos, ce spun medicii

0
15

Mulți dintre noi obișnuim să cumpărăm mâncare congelată de la supermarket, dacă nu avem timp să gătim. Numai că, deși putem economisi timp astfel, alimentele procesate și păstrate la temperaturi scăzute pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Medicii spun că este periculos să le mâncăm. Vezi care este produsul congelat pe care să nu-l mai consumi.

Produsul congelat pe care să nu-l mai consumi

Dacă ai un program de muncă aglomerat și dispui de mult timp liber, sigur ești tentat și tu să cumperi de la magazin mâncare congelată. Tot ce ar trebui să faci ar fi să o pui pe aragaz sau în cuptor, la încălzit și ai scăpa de toate îngrijorările privind masa zilnică. Numai că specialiștii din domeniul sănătății condamnă acest obicei.

Medicii spun că produsele congelate foarte procesate ne pot afecta profund starea de sănătate. Deși toate sunt periculoase, există un anumit fel de mâncare pe care ar trebui să eviți să-l mai cumperi de la congelator. Produsul congelat pe care nu ar trebui să-l mai cumperi de acum înainte: pizza. Păstrată la temperaturi foarte scăzute, poate influența negativ starea inimii.

Pizza congelată prezintă o mulțime de ingrediente nesănătoase. Carnea este procesată, brânzeturile sunt bogate în grăsimi, iar sosurile cu care se condimentează produsul conțin mult zahăr, a explicat medicul dietetician Krutika Nanavati. Consumate des, acest tip de ingrediente ne expun riscului de a dezvolta boli de inimă.

„O felie ocazională de pizza nu te va ucide, însă consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, a avertizat medicul nutriționist Krutika Nanavati.

Riști să te confrunți cu probleme de inimă

În funcție de compoziția pe care o prezintă produsul congelat, riscurile de a te confrunta cu probleme de sănătate variază. Ingredientele precum carnea procesată și brânzeturile cresc riscul de declanșare a afecțiunilor de sănătate. Doctorii atrag atenția cu precădere asupra cârnaților și a pepperoni. Aceste două produse pot fi foarte periculoase.

„Ingredientele bogate în grăsimi saturate și sodiu pot fi dăunătoare sănătății dacă le consumi prea mult. Consumul de carne procesată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare. Prin urmare, cel mai bine este să le eviți cât mai mult posibil”, a spus medicul nutriționist Krutika Nanavati.

Citește și: Secretul legumelor congelate pe care nimeni nu ți-l spune. Cât ai voie să le ții la rece, de fapt

Problemele de sănătate generate de produsele congelate nu se rezumă doar la cele de inimă. Pe lângă ingredientele amintite anterior, pizza congelată mai conține, de multe ori, și dioxid de titan. Este un aditiv de culoare care poate provoca daune serioase la nivelul ADN-ului. Conservanții problematici pot să influențeze, de asemenea, sistemul imunitar, potrivit specialiștilor în sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.