Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, detalii despre starea de sănătate a bărbatului împușcat în gât, la Iași

0
42

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe SMURD Iași, a oferit astăzi, 2 februarie 2023, informații detaliate despre starea de sănătate a bărbatului împușcat în gât, la Iași. Medicul ieșean a precizat că victima a venit cu o mașină privată la unitatea medicală, deși echipajul SMURD plecase la locul faptei.

„În dispeceratul SMURD a ajuns un apel pentru o persoană, un bărbat de 40 de ani, împuşcat în regiunea gâtului. SMURD-ul a plecat la locul intervenţiei, dar pacientul a decis să vină cu o maşină privată. A ajuns direct în UPU Spitalul Sf. Spiridon. Prezenţa o plagă posibil produsă de un proiectil de tip glonţ, la nivelul regiunii cervicale anterioare, deci la nivelul gâtului. Era penetrantă în torace, pacientul era conştient, dar s-a diagnosticat un pneumotorax drept cu retenţia corpului străin la nivelul pleurei. S-a intervenit în urgenţă, s-a efectuat stabilizarea pacientului, drenajul pneumotoraxului şi internarea în clinica chirurgicală sectorul de chirurgie toracică. Sperăm într-un prognostic favorabil după tratament chirurgical de specialitate”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Citește și: Iată prima reacţie a autorităţilor după incidentul de azi noapte, unde un bărbat a fost împuşcat, în cartierul Alexandru din Iaşi

„Ieri, 01 februarie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, despre faptul că un bărbat ar fi fost împușcat pe o stradă din mun. Iași. Bărbatul a fost transportat la spital. Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiști, fiind căutat. Din verificările efectuate rezultă faptul că cei doi se cunoșteau. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativa de omor”, a transmis IPJ Iaşi.

Citește și: Incredibil! A fost folosită o armă de foc în atacul din Alexandru cel Bun. Cine este victima? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.