Sănătate Info – Ministerul Sănătății propune simplificarea examenelor medicale pentru șoferii și candidații care vor să obțină permise de conducere pentru autoturisme mici

0
40

Cristina Ghermanschi

12 septembrie, 2023, 13:07

Vizualizări: 50

Conducătorii de autoturisme și candidații care vor dori să obțină permise de conducere vor putea, la cerere, trece examenul medical la medicul de familie. Este vorba de conducătorii auto, în special cei care vor să obțină permise de conducere din grupa I, ce acoperă categoriile AM, A1, A2, A, B1, și B. Totuși, cei care vor fi depistați cu anumite afecțiuni medicale, vor fi îndrumați către Comisiile medicale teritoriale de examinare a conducătorilor auto.

Anunțul este făcut de Ministerul Sănătății, iar noile condiții urmează să intre în vigoare din 1 octombrie. Autoritatea susține că astfel examinarea medicală a șoferilor va fi mai accesibilă și mai eficientă. Modificarea a fost efectuată pentru a elimina „necesitatea de a trece prin comisii specializate de examinare medicală”. 

Medicii de familie urmează să primească informațiile legate de sănătatea mintală, consumul de droguri și alcool de la Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în termen de trei zile lucrătoare de la solicitare. 

În cazul în care medicul de familie identifică afecțiuni medicale sau riscuri asociate cu conducerea vehiculelor, solicitantul va fi îndrumat către Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto. Această comisie este formată din specialiști cu expertiză în domeniu și va evalua în detaliu starea de sănătate a solicitantului.

Sănătate INFO va reveni la acest subiect la începutul lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.