Sever Roman (APM B-N) despre stația de asfalt a Primăriei Bistrița: Direcția de Sănătate Publică trebuie să impună și ea condiții de funcționare – Bistriteanul

0
22

Sever Roman, șeful Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, a vorbit la As Tv despre stația de asfalt a Primăriei Bistrița. Aceasta este momentan în stand by, până va primi autorizațiile și avizele necesare funcționării.

Agenția pentru Protecția Mediului a respins acest proiect, întrucât în momentul solicitării emiterii acordului de mediu, 75% dintre lucrări erau deja realizate. Apoi, Garda de Mediu a și amendat Primăria Bistrița și i-a cerut să aducă terenul la starea inițială. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Garda de Mediu a amendat Primăria Bistrița și i-a cerut să desființeze noua stație de asfalt

Conform lui Sever Roman, acolo mai sunt și alte probleme de vecinătate, deși este o zonă subindustrială, sunt persoane care locuiesc foarte aproape de amplasamentul stației de beton.

„În acest caz e implicată și Direcția de Sănătate Publică, pentru că ei trebuie să emită un aviz de specialitate și să realizeze anumite studii și să le impună anumite condiții de funcționare: o perdea vegetală, o perdea umectată care să rețină praful sau mirosul. Sunt mai multe condiții pe care le poate impune DSP”, a mai spus directorul Agenției pentru Protecția Mediului.

Cum a reușit Primăria Bistrița să împiedice demolarea stației de asfalt

Ca să nu fie pusă în situația de a aduce terenul la situația inițială, Primăria Bistrița are o singură variantă: să obțină aprobarea de dezvoltare a proiectului, iar primul pas în acest sens este obținerea unei autorizații de construire.

„La discuția avută cu Primăria Bistrița am agreat această soluție (n.r. cea de „dezvoltare a proiectului”) ca să deblocăm situația și să putem legal să emitem autorizația de mediu revizuită, doar că e nevoie de toți pașii aceștia de care am spus”, a completat directorul APM BN.

Acesta a mai spus că Primăria Bistrița vrea să reloce stația de mixturi asfaltice într-o altă zonă, însă abia peste câțiva ani buni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.