Sindicaliştii din Sănătate, protest la…

0
18

Sindicaliştii din Sănătate se reunesc, în 9 decembrie, La Bruxelles, pentru ”a-şi face vocile auzite”. Sindicatele europene resping orice măsuri de austeritate din sectorul de sănătate şi asistenţă socială şi cer guvernelor să transforme în acţiuni concrete aplauzele dedicate lucrărilor sanitari pe durata pandemiei.


Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice anunţă că, pe data de 9 decembrie, sindicatele europene din Sănătate se reunesc la Bruxelles pentru a-şi face vocile auzite.  

”În urmă cu doi ani, milioane de europeni aplaudau «eroii» care lucrează în spitale, centre de îngrijiri etc. Astăzi, aceşti oameni par să fi fost uitaţi. Este timpul ca miniştrii Sănătăţii din Europa să recunoască munca valoroasă şi esenţială a lucrătorilor din domeniul Sănătăţii şi Asistenţei Sociale”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice.  

Potrivit acestora, sindicatele europene resping orice măsuri de austeritate din sectorul de sănătate şi asistenţă socială.  

”Miniştrii Sănătăţii din UE trebuie sa asigure salarii mai mari, mai mult personal şi un sistem de sănătate şi îngrijire de calitate, finanţat din fonduri publice. Lucrătorii din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale nu pot şi nu vor aştepta ca sistemul să se prăbuşească”, au mai transmis sindicaliştii.  

Aceştia se vor reuni la Bruxelles, în 9 decembrie, de la ora 11.00. Ei vor cere salarii mai mari, mai mult personal şi ”fără privatizare”.  

 

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.