Trei proiecte majore pentru sănătate vizează Spitalul Județean de Urgență din Bistrița. Reabilitare, digitalizare, creșterea siguranței pacienților

0
13

Trei proiecte majore urmează să constribuie la modernizarea, în continuare, a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița. Întreaga clădire va fi reabilitată prin realizarea unei fațade ventilate pentru creșterea siguranței la foc. De asemenea, digitalizarea spitalului va ușura munca personalului care va avea acces mai ușor la informațiile despre pacienți. Nu în ultimul rând, spitalul va beneficia de un sistem avansat de curățare și sterilizare care va duce la reducerea riscului de infecții nosocomiale.

„Proiectul „Creșterea eficienție energetice la Spitalul Județean de Urgență Bistrița“ duce la reabilitarea întregii clădiri, prin realizarea unei fațade ventilate pentru creșterea siguranței la foc, protejarea tuturor ferestrelor cu un sistem parasolar, înlocuirea întregului sistem de iluminat din interior cu Led, amenajarea unui grup sanitar în fiecare salon dar și optimizarea funcționarii sistemului de încălzire a celor trei corpuri de clădire, montarea de sisteme de climatizare și amenajarea, în parcare, a unor puncte de reîncârcare electrică.
Digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vine în sprijinul cadrelor medicale și a pacienților, fiind o cale de comunicare și de colaborare mult mai ușoară și sigură, accesul la informații realizându-se în timp real.
O problemă majoră a spitalelor este lupta permanentă împotriva rezistenței microbiene, iar prin implementarea proiectului de reducere a riscului de infecții nosocomiale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, sistemele de curățare, dezinfecție și sterilizare, vor reduce semnificativ bacteriile, și implicit se crește siguranța pacienților.
Mulțumesc consilierilor județeni pentru că au susținut și aprobat cele trei proiecte esențiale care vor sprijini și vor îmbunățiți viața bolnavilor și cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița“, a transmis președintele Consiliului Județean de Urgență Bistrița, Emil Radu Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.