USR reclamă un “abuz” al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava după rezilierea unui contract cu un medic de familie

0
47

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a ajuns, azi, la Suceava pentru a participa la protestul organizat “de mai mulți pacienți” din Păltinoasa, Capu Codrului și Gura Humorului ai medicul de familie Florin Tilihoi.

Nemulțumirea a fost declanșată de rezilierea contractului dintre Casa de Asigurări Suceava și Tilihoi, “fără notificarea pacienților de pe lista medicului și fără notificarea prealabilă a doctorului cu privire la eventualele abateri ale acestuia, în raport cu solicitările pacienților”, după cum a precizat deputatul USR Suceava.

Ungureanu a spus că în acest litigiu “s-a implicat în mod ilegal” și primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling (PNL), care “a speriat pacienții din comună cu un anunț, fără bază legală, că litigiul dintre medicul de familie Tilihoi și Casa Județeană de Asigurări va dura cel puțin 6 luni”.

Pentru Ungureanu, lucrurile sunt clare, fără a mai aștepta replica CAS Suceava și a altor instituții făcute răspunzătoare.

El îi bagă “la înaintare” pe localnici atunci când nu poate justifica unele afirmații: “Rezilierea contractului s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legilor și normelor în vigoare privind dreptul la sănătate al pacienților.

Este limpede și implicarea autorităților în acest joc murdar cu sănătatea bolnavilor din județul Suceava.

Pacienții au precizat faptul că primarul PNLWendling vrea să direcționeze indirect pacienții rămași fără medic de familie către un alt medic apropiat de acesta și de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Astăzi am confirmarea implicării primarului PNL din Păltinoasa”, fără a menționa dovezile în acest sens.

Conducerea CAS Suceava nu a formulat un punct de vedere oficial. 

DAN PASCARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.