În ultima sa zi la Cotroceni, Klaus Iohannis a semnat 17 decrete prezidențiale, ultimele astfel de acte cu semnătura sa ca președinte al României. Majoritatea acestor decrete sunt de decorare și conferire a diverse medalii și decorații. Printre cei decorați se numără Rim Kap-Soo, ambasadorul Republicii Coreea în România, Patrick Ernst Hermann Sensburg, conducător al Asociației Rezerviștilor din Forțele Armate Germane, militari români dar și membri ai unor firme și diverse asociații româno-germane.

Șeful statului a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnului colonel (r) prof. dr. Patrick Ernst Hermann Sensburg, conducător al Asociației Rezerviștilor din Forțele Armate Germane, „în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la organizarea și desfășurarea de acțiuni comune între Asociația Rezerviștilor din Forțele Armate Germane și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, Iohannis a conferit astfel Ordinul Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnului Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la susținerea dialogului politic și economic dintre România și Republica Coreea, angajându-se profund și dedicat la ridicarea relațiilor bilaterale la nivel de parteneriat strategic”.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la promovarea culturii române, pentru sprijinul acordat integrării comunității românești în societatea germană, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler Asociației culturale Al. I. Cuza, Forumului German-Român Stuttgart e.V. și Uniunii Româno-Germane din Baden-Württemberg.

Președintele Klaus Iohannis a mai conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler Asociației „Cetatea Voluntarilor” Arad și doamnei Anamaria Cornelia Popa, președintele Asociației „Cetatea Voluntarilor” Arad.

Cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înființare, în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism și rezultatele deosebite obținute de personalul unității în activitățile desfășurate pentru creșterea nivelului de interoperabilitate în cadrul NATO, Președintele României a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Batalionului 22 Infanterie „Romanați”.

Au mai fost oferite următoarele ordine:

  • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria H – „Cercetarea științifică”, domnului Martin Rill, profesor, istoric, arheolog;
  • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria A – „Literatura”, domnului dr. Mihai Nicolae Neagu, scriitor, și domnului Traian Pop, scriitor.
  • Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Comandor domnului Teodor Garabet, inginer, director, INPEC Engineering GmbH
  • Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Ofițer domnului Werner Henn, consilier local al Consiliului Orășenesc Baden-Baden, și doamnei Dorothea Maria Wanda Dumitrescu-Krampol, profesor, traducător și președinte al Asociației CROM – Comunitatea Românilor din Rin-Main.

De asemenea, „în semn de înaltă apreciere a serviciilor excepționale pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer, cu însemn de pace, pentru militari, domnului general-locotenent ing. Incicaş Teodor Teodor, Ministerul Apărării Naționale”, general care a și fost trecut în rezervă în aceeași zi.

Editor : Mihnea Lazăr

Share.
Exit mobile version