Șocul trăit de Ciprian Marica la FCSB. Cât putea să coste un tricou în magazinul oficial: “Crede-mă!”

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 12:22

Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 12:24


Pancu a deschis subiectul vorbind despre perioada petrecută la Beșiktaș, 2002-2006, când fanii turci se îngrămădeau să cumpere tricoul echipei favorite din magazinul oficial. 


Șocul trăit de Ciprian Marica la FCSB


“Eu, când am fost portar la Beșiktaș, dar nu numai atunci, s-au vândut un milion de tricouri în trei săptămâni. S-au dat la jumate. În loc de 60 de dolari, le-au dat la 30. Ne schimbau echipamentul o dată la trei luni, treningurile de prezentare, absolut tot. E cultura aia în Turcia, suporterul își cumpără ultima apariție, ultimul tricou”, a spus Pancu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.


Ciprian Marica a ținut să intervină și să povestească de ce prețuri s-a lovit în 2016, în momentul în care juca la FCSB și voia să cumpere un tricou din magazinul oficial al clubului.


“Am jucat în România la o echipă și am vrut să cumpăr tricou. Era mai scump decât al Barcelonei în magazin, crede-mă! Mai scump decât al Barcelonei și al lui Real Madrid! Să-ți spun de ce. Când se negociază contractul de sponsorizare, preferă să ia bani mai mulți decât să ia echipament. D-aia jucătorii nu își pot schimba tricourile, că săracii au două tricouri. Dacă l-ai schimbat, îl plătești.


Dacă ai făcut schimb, e problema ta, îl plătești. Când vii la mine sponsor de echipament, îți impun sau negociez prețul de vânzare al tricoului, nu vinzi tu tricou cu 7 milioane și să văd că suporterii mei nu își pot permite. Foamea asta din fotbalul românesc te obligă să ceri mai mulți bani, nu mai contează că nu vinzi tricouri”, a explicat Marica.


  • În prezent, un tricou Nike oficial al celor de la FCSB costă în magazinul clubului 400 de lei (81 de euro), redus de la 630 de lei (127 de euro). La Barcelona și Real Madrid, un tricou similar costă acum 90 de euro.


Daniel Pancu i-a dat dreptate fostului coleg din echipa națională și a subliniat “cât de în urmă suntem”.


“E foarte adevărat. E incredibil! Noi n-avem cultura asta. Eu vorbesc de Beșiktaș în urmă cu 20 de ani. Atunci aveam două tricouri în țiplă la fiecare meci. Ca să vedeți diferența. Noi ne tot comparăm cu Anglia, Germania. Nu, comparați-vă cu Rusia și Turcia, că sunt aici lângă noi și o să vedeți cât de în urmă suntem, a mai spus Pancu.

Cele mai recente știri
Știri similare