Sony renunță la o caracteristică de PlayStation 5 pe care lumea n-o utilizează

PlayStation 5 a venit cu o mulțime de noutăți atunci când vine vorba despre sistemul de operare și interfața grafică. Nu toate îmbunătățirile și noutățile aduse însă de Sony au prins bine la fani, astfel producătorul japonez s-a decis că este timpul să mai renunțe la o parte dintre acestea. Iar una dintre caracteristicile care vor dispărea din interfața consolei este sistemul Accolades.

Pentru aceia dintre voi care se-ntreabă care este faza cu acest sistem, Acoolades funcționează la fel ca și recomandările de pe Counter-Strike: Global Offensive. Dacă ești de ajutor, ori prietenos, ori un jucător buni, alți colegi de pe multiplayer te pot premia. Și chiar dacă sună bine în teorie, puțini sunt aceia care au primit vreun fel de astfel de recomandare pe contul de PlayStation 5. Iar din această cauză, Sony s-a hotărât să renunțe la un sistem care avea potențial, însă a ajuns să fie ignorat.

PlayStation 5 Accolades Sony

O parte de vină o au cei de la Sony

Însă problema este mai complicată, întrucât nu este doar vina gamerilor că nu au folosit funcția. La începutul ciclului de viață al noii console, sistemul Accolades nu funcționa mai deloc și pe măsură ce a fost reparat, jucătorii nu prea au reușit să dea de el întrucât este greu accesibil. Nu este ceva simplu precum în CSGO, când dai click dreapta pe numele unui jucător și pur și simplu alegi o categorie pentru care să-l premiezi.

Nu este clar dacă funcția va primi un replacement sau dacă pur și simplu va dispărea cu totul. Și chiar dacă funcția asta mă interesează puțin spre deloc, încă mă surprinde neplăcut faptul că interfața lui PlayStation 5 este atât de limitată și Sony nu a adăugat încă un sistem de foldere, deși consola suportă stocare adițională și numărul de jocuri instalate ajunge să depășească destul de repede spațiul disponibil pe ecranul principal, astfel trebuie să intri într-un meniu adițional pentru a le vedea pe toate.

Cele mai recente știri
Știri similare