ce s-a întâmplat cu proiectul de două miliarde €

0
40


articol scris de Digi Sport
06.09.2023, 11:26

Guangzhou Evergrande a fost, până acum trei ani, unul dintre cele mai bogate cluburi ale lumii, iar compania de imobiliare care a dat numele clubului s-a angajat să construiască un stadion.

Proiectul anunțat era grandios, cu un stadion de 100.000 de locuri, costuri totale de aproximativ două miliarde de euro și un design nemaivăzut, în formă de floare lotus, după cum se poate observa în galeria foto de mai jos.

Galerie Foto

Proiectul stadionului lui Guangzou Evergrande, abandonat

Lucrările au început în 2020, dar, la scurt timp, compania Evergrande a început să se confrunte cu mari probleme financiare. Proiectul a avansat până în 2021, când nu au mai existat bani pentru continuarea lui.

De atunci, ceea ce se voia a fi cel mai mare stadion al lumii din punct de vedere al capacității este o ruină, după cum se poate observa în galeria foto de mai jos.

Galerie Foto

The Sun scrie că Guvernul Chinei a intervenit în noiembrie 2021 și a încercat să pornească o licitație în urma căreia proiectul să-i fie atribuit altei companii, dar fără succes. Din vara anului trecut, proiectul a fost anulat.

Real Madrid a finalizat ”bijuteria” de un miliard de euro

În Europa, Real Madrid a finalizat recent lucrările de modernizare a stadionului ”Santiago Bernabeu, care au durat mai bine de patru ani și au costat un miliard de euro.

Rezultatele sunt, însă, pe măsura costurilor și a așteptărilor. Noul ”Santiago Bernabeu” este o adevărată ”bijuterie”, cu un acoperiș retractabil, o terasă spectaculoasă, benzi led de jur împrejurul tribunelor, dar și gazon retractabil. Totul, în galeria foto de mai jos.

Galerie Foto

”Imagini șocante”: legendarul ”Camp Nou” devine istorie!

Și stadionul Barcelonei, ”Camp Nou”, a intrat într-un amplu proces de modernizare, aflat deocamdată în stadiu incipient.

Lucrările de demolare sunt în plină desfășurare, iar în prezent pe ”Camp Nou” este un șantier în toată regula. Legendara arenă este acum de nerecunoscut, iar imaginile din galeria foto de mai jos au fost catalogate de Mundo Deportivo drept ”șocante”.

Galerie Foto

Cum va arăta stadionul ”Camp Nou”

În galeria foto de mai jos, cum va arăta stadionul ”Camp Nou” la finalul procesului de modernizare, dar și toate etapele care vor fi urmate, pas cu pas.

Galerie Foto


Etichete:
guangzhou evergrande


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.