Ciprian Tătărușanu vs Mike Maignan. Comparația italienilor între primii doi portari de la AC Milan

0
36

  • La Liga: BetisBarcelona, miercuri, 22:00, DGS 1

  • EFL Cup: Manchester UnitedNottingham Forest, miercuri, 22:00, DGS 2

Ciprian Tătărușanu vs Mike Maignan. Comparația italienilor între primii doi portari de la AC Milan

După accidentarea titularului de drept de la AC Milan, Mike Maignan, rolul de număr unu i-a revenit lui Ciprian Tătărușanu, care nu a reușit însă să se ridice la nivelul francezului. Cele 18 goluri încasate de român doar în meciurile din 2023 i-au făcut pe cei de la Sempremilan să facă o comparație între cei doi.

“Tătarusanu a ajuns la 33 de apariții în total pentru Milan, în care a primit 48 de goluri, cu o medie de 1,4 goluri pe meci, cu doar 9 meciuri în care a păstrat poarta intactă de când a sosit. Privind la prima alegere Mike Maignan, care este în prezent indisponibil, acesta  a jucat de 48 de ori pentru Milan, încasând 42 de goluri, deci în jur de 0,8 pe meci.

În primele șapte meciuri din acest sezon, când Maignan a fost în poartă, Milan a primit puțin peste un gol pe meci; în restul de 13, cu Tătărușanu în poartă, media a depășit 1,5 goluri pe meci. Chiar dacă performanța generală a apărării s-a înrăutățit în acest sezon, prăpastia dintre cei doi portari este clară în ceea ce privește capacitatea de oprire a șutului, duelurile aeriene, controlul careului în general și, bineînțeles, siguranța.

Era destul de clar că era nevoie de ceva în ianuarie pentru a remedia această problemă, mai ales având în vedere că timpul de recuperare a lui Maignan s-a prelungit semnificativ în decembrie. Devis Vasquez a fost cumpărat, dar Pioli spune că nu este pregătit, au notat italienii.

Ciprian Tătărușanu a încasat 18 goluri în 2023

În cele șapte meciuri jucate în 2023, AC Milan a obținut doar o victorie, 2-1 cu Salernitana, și a încasat 18 goluri, dintre care nouă în ultimele două jocuri, 0-4 cu Lazio și 2-5 cu Sassuolo.

Rezultatele Milanului din 2023:

  • Salernitana – AC Milan 1-2
  • AC Milan – AS Roma 2-2
  • AC Milan – Torino 0-1
  • Lecce – AC Milan 2-2
  • AC Milan – Inter 0-3
  • Lazio – AC Milan 4-0
  • AC Milan – Sassuolo 2-5

Etichete: serie a , ac milan , tatarusanu , maignan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.