de la echipa secundă a FCSB-ului, titular în naționala României

0
27

  • Media: Digi Sport Special, luni, 22:00, DGS 1

  • Fotbal U20: RomâniaPolonia, luni, 20:00, DGS 1

  • În iulie 2021 era cotat la 250.000 de euro, iar din septembrie 2022 este cotat la 1 milion de euro, conform transfermarkt.de.

Ștefan Târnovanu, titular în naționala României pentru meciul cu Moldova

Ștefan Târnovanu a bifat, duminică seara, primul său meci în naționala României. Goalkeeper-ul a fost titularizat de Edi Iordănescu între buturile ”tricolore” pentru duelul amical cu contra Moldovei.

  • Fotbalistul originar din Iași a mai fost convocat la naționala României, pentru duelurile din Liga Națiunilor, dar nu a fost utilizat.

Drumul de la echipa secundă a FCSB-ului, la echipa națională a României

Ștefan Târnovanu s-a transferat la FCSB în ianuarie 2020, de la Poli Iași, pentru 350.000 de euro, dar a mai fost lăsat să joacă în Copou încă șase luni, sub formă de împrumut.

Întors la FCSB în vara lui 2020, Ștefan Târnovanu a alternat prezențele între echipa secundă și prima formație, unde avea o concurență considerabilă.

Toni Petrea îi avea atunci la FCSB pe Andrei Vlad, aflat într-o formă foarte bună, dar și pe experimentatul portarul Cătălin Straton. De asemenea, în lot mai erau tinerii Mihai Udrea și Toma Niga.

  • Un alt tânăr portar Răzvan Ducan era și el legitimat la FCSB, dar trimis sub formă de împrumut la Turris Turnu Măgurele.

Practic, la venirea la FCSB, Ștefan Târnovanu era al treilea portar din lot, iar șansele sale de a juca erau minime. S-a pus problema în acea vară ca Ștefan să se întoarcă înapoi la Poli Iași, tot sub formă de împrumut, dar mutarea nu s-a mai realizat.

Tânărul portar s-a antrenat serios și și-a așteptat rândul între buturile celor de la FCSB. Mai exact, a avut de așteptat mai bine de nouă luni pentru a deveni titular la FCSB.

Sătul de greșelile lui Vlad și Straton, Toni Petrea a decis să-i acorde o șansă și lui Ștefan Târnovanu, iar portarul a profitat din plin de oportunitatea ivită.

  • Pe 18 mai 2021, Ștefan Târnovanu era folosit de Toni Petrea într-o înfrângere cu Universitate Craiova, scor 0-1. Din acel moment, Târnovanu nu a mai pierdut postul de titular.

A jucat în cele mai importante partide ale sezonului 2021/2022. De asemenea, a fost titular incontestabil în această primă parte a sezonului 2022/2023, cu evoluții foarte bune, care l-au adus în atenția cluburilor importante din Europa, dar și a selecționerului Edi Iordănescu.

Gigi Becali a refuzat o ofertă de cinci milioane de euro

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a declarat că a refuzat o ofertă de cinci milioane de euro în schimbul lui Ștefan Târnovanu.

Omul de afaceri este sigur că va obține o sumă mult mai mare pe viitor, când Ștefan Târnovanu va avea mai multă experiență și constanță.

Am și ofertă de 5 milioane pentru Târnovanu. Au zis prima dată că dau 2 milioane, după trei zile m-au întrebat dacă îl dau pe 5 milioane. Sunt două echipe care îl vor, una din Portugalia și una din Franța. 

Domnule, vin să negocieze la 5 milioane de euro. Dacă am 5 milioane, mă mai interesează cine apără în locul lui? Mă duc eu în poartă! E adevărat, e portar de viitor, dar sunt 5 milioane. Nu pot nici eu să rezist”, a spus Gigi Becali la Digi Sport. 

Etichete: gigi becali , toni petrea , stefan tarnovanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.