Decizia luată de Jenni Hermoso, la două săptămâni după ce a fost sărutată pe gură de Luis Rubiales

0
43


articol scris de Digi Sport
07.09.2023, 09:03

Jennifer Hermoso, sărutată prin surprindere pe gură de preşedintele suspendat al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, după ce “La Roja” a câştigat Cupa Mondială, a depus plângere la Parchet.

Jennifer Hermoso a depus plângere împotriva lui Luis Rubiales

Galerie Foto

Depunerea acestei plângeri a fost o condiţie indispensabilă pentru ca Parchetul, care la sfârşitul lunii august a deschis o anchetă preliminară împotriva lui Rubiales pentru “agresiune sexuală”, să poată efectua urmărirea penală. Aceasta va putea acum începe “cât mai repede posibil”, a indicat Parchetul.

De la o recentă reformă a Codului Penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat o agresiune sexuală, o categorie penală ce reuneşte orice tip de violenţă sexuală.

Galerie Foto

RFEF și-a cerut scuze pentru comportamentul lui Luis Rubiales

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) “şi-a cerut scuze de la lumea fotbalului şi de la întreaga societate”, pentru comportamentul preşedintelui său Luis Rubiales, care a fost suspendat de FIFA după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso.

Într-o scrisoare semnată de preşedintele său interimar Pedro Rocha, RFEF “consideră că este esenţial să ceară cât mai sincer iertare fotbalului mondial în ansamblul său (…) pentru comportamentul cu totul inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei (Cupei Mondiale – n. r.) şi în momentele care au urmat, care nu corespunde deloc cu valorile întregii societăţi spaniole, ale instituţiilor sale, ale reprezentanţilor ei, ale sportivilor săi şi conducătorilor sportului spaniol”.

Rubiales a insistat că sărutul a fost consimţit şi a refuzat să demisioneze, deşi Hermoso a dezminţit că ar fi fost de acord cu gestul.

FIFA l-a suspendat provizoriu pe Rubiales, pentru 90 de zile.


Etichete:
spania
,
plangere
,
rfef
,
luis rubiales
,
jennifer hermoso


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.