Impresarul lui Cristian Chivu, anunț despre viitorul românului în antrenorat

0
22

Pietro Chiodi, impresarul lui Cristian Chivu, a vorbit despre perspectivele fostului mare internațional român în antrenorat. Agentul sportiv are mare încredere că tehnicianul lui Inter Primavera va avea o carieră de mare succes în fotbalul internațional, mai ales datorită calităților pe care le-a dobândit.

Cristian Chivu (42 de ani) a câștigat titlul cu Inter U19 sezonul trecut, devenind astfel primul antrenor străin campion la această categorie de vârstă. În urmă cu câteva luni, publicațiile sportive din Italia l-au avut de mai multe ori în prim plan pe fostul căpitan al naționalei, în jurul căruia s-a pus întrebarea dacă poate fi o variantă sau nu pentru echipa mare a clubului nerazzurro.

Impresarul lui Cristian Chivu este sigur că fostul internațional are un viitor frumos în antrenorat. „Are o particularitate importantă, vorbește cinci limbi”

Cea mai mare performanță a lui Cristian Chivu ca jucător în tricoul lui Inter a fost „tripleta” din 2010, atunci când formația din Milano, sub conducerea lui Jose Mourinho, a cucerit Serie A, Cupa Italiei și Liga Campionilor.

Impresarul Pietro Chiodi, care mai are în portofoliu nume importante precum Ciprian Tătărușanu, Răzvan Lucescu, Vlad Chiricheș sau Răzvan Marin, este sigur că viitorul sună bine pentru Cristi Chivu. În opinia sa, doar experiența este singurul aspect la care antrenorul mai trebuie să lucreze.

„Un lucru e clar, e primul antrenor câștigător de Primavera din primul său an și primul străin care o face. Pentru restul, vedem. Cristian (n.r. Chivu) are o particularitate importantă, dincolo de tehnică, vorbește cinci limbi. E fundamental pentru un vestiar. Din punct de vedere tactic, cred că încă este în formare, este tânăr și nu are experiență”, a declarat Pietro Chiodi la evenimentul în care și-a lansat prima sa carte.

Cristian Chivu a cucerit campionatul cu Inter Primavera în sezonul 2021-2022. Sursă foto: Profimedia

Pietro Chiodi, impresarul jucătorilor români din Italia, și-a lansat cartea

„Din Curva Sud în Paradis” (n.r. – în italiană, „Dalla Curva Sud al Paradiso”) este titlul autobiografiei lui Pietro Chiodi, al cărei subiect este parcursul său de la suporter al Romei, prezent la fiecare meci în peluza giallorossilor, la cea de om de fotbal. La evenimentul cu fast organizat la Palazzo Morgagni din capitala Italiei au participat antrenorii Claudio Ranieri și Eusebio Di Francesco, dar și multe alte nume cu rezonanță.

„Pietro mi s-a părut mereu un băiat serios, mereu prezent. Prietenia noastră a venit spontan, eu sunt un tip închis care nu se deschide mereu celor din jur și de multe mă ori mă învinovățește pentru asta. Noi doi suntem îndrăgostiți de Roma și de AS Roma”, a declarat Ranieri, impresariat de Chiodi și autor al prefeței.

În continuare, Eusebio Di Francesco, însoțit de fiul său Federico – jucător la Lecce, a transmis că îi este recunoscător pentru că i-a fost alături atunci când a devenit antrenor principal al Romei.

„La început, a fost doar fantezie. S-a schimbat totul în momentul în care a venit altă conducere, cu Monchi și Baldini. Cum spun și în cartea lui Pietro, dacă îți imaginezi, înseamnă că și poți să o faci”, a punctat tehnicianul de 53 de ani.

Pietro Chiodi, impresarul lui Cristian Chivu, a scris prima sa carte, „Din Curva Sud în Paradis”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.