Încă o variantă a picat! Anunțul venit de la tribunalul unde va fi audiată Simona Halep

0
24

  • UCL: Tragerea la sorți a optimilor, luni, 13:00, DGS 1

  • Liga 1: CFRU Craiova 1948, luni, 21:00, DGS 1

  • În corpul Simonei Halep s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la 4 ani.

Avocatul Dan Mihai oferă ultimele detalii despre cazul Simonei Halep

Galerie Foto

Printre variantele vehiculate în cazul fostului lider mondial s-a numărat și scenariul în care cineva rău-intenționat ar fi contaminat probele date de Simona Halep după meciul cu Daria Snigur, din turul 1 de la US Open.

Dan Mihai, un avocat român care activează la Sport Resolutions, tribunalul care urmează să o audieze pe Simona Halep, a explicat de ce nu stă în picioare acest scenariu.

“Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open. Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu a avut că ea aparține lui Halep!”, a declarat Dan Mihai, informează Adevărul.

O altă variantă care nu stă în picioare este cea ca mâncarea să fi fost contaminată accidental. “Probele lui Halep sunt vital-necesare să fie suficient convingătoare pentru panel (n.r. – completul celor trei arbitri Sport Resolutions care o vor audia pe Halep și martorii acesteia)”, a mai afirmat avocatul Dan Mihai.

Paul Ciucur, celălalt român din cadrul Sport Resolutions, a explicat că șansele ca versiunea contaminării accidentale să stea în picioare sunt minime: “Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a afirmat Paul Ciucur.

Simona Halep n-a mai stat pe gânduri: l-a chemat pe Darren Cahill la București

Galerie Foto

Sportiva are acum două soluții: fie pledează vinovată, ceea ce i-ar aduce o suspendare de trei ani, cu un an mai puțin decât pedeapsa maximă, fie contestă acuzațiile și pornește un proces.

În plin scandal de dopaj, Simona Halep l-a chemat de urgență pe Darren Cahill la București. Sportiva și fostul său antrenor s-au întâlnit, joi, 3 noiembrie, la un restaurant din centrul Capitalei, scrie ProSport.

Australianul a venit special de la Paris pentru a-și întâlni fosta elevă, cu care a stat de vorbă aproape două ore. Sursa citată scrie că Darren Cahill i-ar fi recomandat Simonei Halep, de la declanșarea scandalului, să colaboreze cu o firmă de avocatură din New York. Aceeași care a fost folosită de Mihaela Buzărnescu atunci când a dat în judecată WTA și a cerut 3 milioane de dolari drept despăgubiri.

De asemenea, cei doi au discutat despre pregătirea apărării în aces caz și este foarte posibil ca australianul să fie chemat drept martor sau cel puțin una dintre declarațiile sale să fie depusă la dosar.

Simona Halep nu poate evita o suspendare de cel puțin 12 luni. Anunțul ANAD

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat luni un comunicat în care explică în detaliu cazul Simonei Halep. Sunt oferite informații despre substanța Roxadustat și despre criteriile care vor fi luate în calcul pentru stabilirea duratei suspendării pentru jucătoarea din Constanța.

Potrivit ANAD, Roxadustat este o “substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este Roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.

Etichete: simona halep , dopaj , roxadustat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.