Mircea Sandu și Omar Hayssam se întâlnesc de Mărțișor la Înalta Curte

0
29

Înalta Curte de Casație și Justiție va decide pe 1 martie 2023 ce tribunal va da sentința în procesul Mircea Sandu – Omar Hayssam.

Mircea Sandu și Omar Hayssam se întâlnesc de Mărțișor la Înalta Curte de Casație și Justiție! Care e suma cerută de fostul șef al FRF

Primul termen în acest proces a fost pe 4 octombrie, la Tribunalul Dâmbovița, dar dosarul a fost retrimis la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Întregul scandal ar fi pornit după ce Omar Hayssam ar fi făcut un denunț în urmă cu șase ani, în 2017, când ultimul a susținut că ar fi făcut „combinații” cu boss-ul FRF de aproximativ patru milioane de euro, prin intermediul unui contract ilegal.

„La 24 noiembrie 2017 a fost înregistrat, la nivelul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, dosarul penal, ca urmare a consemnării denunţului formulat de către pârât.

Din cuprinsul actului de sesizare a reieşit că Federaţia Română de Fotbal ar fi construit un număr de cinci depozite pe terenurile de antrenament ale echipei naţionale, ocazie cu care ar fi fost schimbată destinaţia acestor terenuri, în sensul că nu s-au mai desfăşurat activităţi sportive, ci numai activităţi de depozitare.

Pârâtul a susţinut faptul că respectivul contract a fost de circa trei – patru milioane de euro“, se menționează în acțiunea de chemare în judecată semnată de Mircea Sandu.

„Aceste acuzaţii aduse de pârât trebuiau sa fie probate”

„Acuzaţiile provenite de la pârât nu au reprezentat decât simple afirmaţii ce nu au corespuns cu realitatea, fiind emise doar in scopul evident de a îl denigra si de a-i încălca dreptul la demnitate, reputaţie si imagine.

Aceste acuzaţii aduse de pârât trebuiau sa fie probate, în caz contrar, nu au facut decât să-i afecteze atât onoarea și reputaţia, cât si demnitatea si imaginea”, se arată în motivare.

Procurorii au analizat plângerea făcută de Hayssam, iar după o anchetă de peste un an și jumătate au ajuns la concluzia că acesta mințise.

Mircea Sandu l-a dat în judecată pe Hayssam, solicitând ca acesta să recunoască faptul că i-a prejudiciat imaginea și i-a cerut să achite despăgubiri de fix 100.000 de euro.

Ce a mai făcut de-a lungul timpului Omar Hayssam?

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni. A fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Omar Hayssam a făcut în anii trecuți mai multe denunțuri, care nu au fost reale. Omar Hayssam l-a reclamat la DNA pe Traian Băsescu, despre care a spus că l-ar fi presat să-i furnizeze informații compromițătoare despre Dinu Patriciu.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului.

Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.