Mirel Rădoi, reacție în scandalul cu Sergiu Hanca și Ionuț Vînă

0
34

Mirel Rădoi a vorbit în exclusivitate pentru ProSport despre faptul că Universitatea Craiova l-a chemat în garanție în procesul pe care îl are cu fotbaliștii Ionuț Vînă și Sergiu Hanca. Fostul antrenorul al oltenilor a preferat să adopte o poziție neutră, fiind convins că disputa legală dintre părți se află abia la început și că există posibilitatea să fie implicat în dosar și dacă acesta va ajunge la TAS.

Mirel Rădoi, despre faptul că Universitatea Craiova l-a chemat în garanție în procesul pe care îl are cu Ionuț Vînă și Sergiu Hanca

Tehnicianul aflat în acest moment sub contract cu Al-Tai nu a dorit să detalieze foarte mult situația actuală a acestei spețe, însă a subliniat că acest caz este departe de a fi încheiat.

Mirel Rădoi consideră că există șanse semnificative ca jucătorii să meargă până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a-și cere drepturile, având în vedere că este vorba despre o sumă consistentă de bani.

„Nu aș vrea să discut despre subiectul acesta, îmi pare rău. Vă înțeleg că vă faceți datoria și trebuie să faceți un articol despre acest subiect. Sunt un tip corect și nu vreau să fac scandal pentru că nu este cazul acum. Era și altă cale de atac sau de judecată, nu se termina așa ușor pentru nimeni.

Cum nu cred nici acum că este încheiat cazul și, dacă se va termina cazul în România, cred că jucătorii vor alege să meargă la TAS la cum i-am văzut că au reacționat. (Dacă vei fi chemat și la TAS în garanție?) Vom vedea atunci care va fi situația… Aș avea o reacție inutilă în momentul ăsta, ei alegând să meargă mai departe cu acest caz”, a declarat Mirel Rădoi, pentru ProSport, din Arabia Saudită.

Universitatea Craiova l-a chemat în garanție pe Mirel Rădoi

Universitatea Craiova l-a chemat în garanție pe Mirel Rădoi, considerându-l responsabil pe antrenor pentru situația provocată la echipă prin excluderea din lot a lui Sergiu Hanca și Ionuț Vînă.

Clubul patronat de Mihai Rotaru reclamă faptul că fostul selecționer ar trebui să fie tras la răspundere în cazul în care cei doi jucători vor avea câștig de cauză, și, astfel, să le plătească sumele din propriul buzunar.

Sursele ProSport susțin că oficialii Universității Craiova au ajuns la această decizie prin prisma faptului că tehnicianul a fost cel care a ales, în primă fază, să-i excludă din lot pe cei doi.

Cu toate că, inițial, a beneficiat de susținerea clubului în acest demers, conducerea a decis să-i reprimească pe Hanca și Vînă și să se întoarcă împotriva lui Rădoi.

Ce a declarat Mirel Rădoi la vremea respectivă

În momentul în care a ales să îi excludă din lot pe cei doi jucători, Mirel Rădoi își argumenta decizia prin faptul că Hanca și Vînă nu s-ar fi pregătit la nivelul solicitat.

„Dacă voiam, îi țineam în lot. Cine se crede mai presus de regulile noastre, se înșală amarnic. Poate s-o facă, după ce nu mai sunt eu. Cât sunt eu, eu decid. Nu stau să mă rog de nimeni. Cred că toți jucătorii ar trebui să înțeleagă. Cei care n-au înțeles până acum, e doar problema lor. 

Le-am atras atenția. Eu te aștept. Ai greșit o dată, îți dau și a doua șansă, pentru că și eu am fost jucător, și eu am greșit și mi s-a acordat a doua șansă. A treia șansă, îmi pare rău, trebuie să pleci.

Indolența, suficiența… Eu nu stau să mă rog de niciun jucător, le explic ce au de făcut, îi cântăresc în fiecare zi.

Sergiu a jucat titular când am venit. După o semi-rușine pe care am avut-o la Ocna Mureș, putea fi o rușine mai mare. Ține adversarul întruna, de parcă eram la o miuță între noi.

Pe Vînă l-am adus de la echipa a doua. Era cu Nistor. Dan a știut să profite de șansă, el, nu. Îmi pare rău.

Sunt excluși, vom vedea pe ce perioadă, vom decide zilele viitoare. Toată lumea trebuie să înțeleagă. Eu când am vorbit de evaluare, am fost foarte serios. Am fost sincer cu toți, le-am spus ce trebuie să facă.

Dacă cineva crede că din șase zile se poate antrena doar cinci, greșește. Pentru ziua aia în care nu se antrenează nu va juca și nu va face parte din grupul ăsta”, a spus Mirel Rădoi, în noiembrie 2022.

Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani.

A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea … citește mai mult

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul.

Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Christian este actualmente student al … citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.