Șoc total pentru Simona Halep! A pierdut toate privilegiile de care beneficia

0
26

Simona Halep (10 WTA) ajunge într-o situație șocantă după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022! Sportiva în vârstă de 31 de ani a fost exclusă din lotul național de tenis, fapt pentru care pierde toate privilegiile de jucătoare de top.

Simona Halep primește încă o lovitură în scandalul de dopaj: Federația Română de Tenis (FRT) a exclus-o pe eleva lui Patrick Mouratoglou din lotul național!

După ce că Halep nu avea voie să joace meciuri oficiale în timpul suspendării provizorii, ea nu mai poate folosi acum nici facilitățile gratuite de la Centrul Național de Tenis și Complexul Olimpic de la Izvorani.

Șoc total pentru Simona Halep! A pierdut toate privilegiile de care beneficia în România, după o decizie fără precedent: sportiva, exclusă din lotul național

Calvarul continuă pentru Simona Halep, după ce românca a fost acuzată oficial de dopaj de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA)! Încă o veste vine acum ca un trăsnet: cea mai bună jucătoare din țara noastră pierde toate privilegiile de care beneficia în România! Asta pentru că Simona a fost exclusă de către Colectivul Tehnic al FRT din lotul pentru sezonul 2022-2023. Halep obișnuia să se antreneze în presezon atât la Centrul Național de Tenis, cât și la Complexul Olimpic de la Izvorani, dar nu va mai putea beneficia gratuit de toate facilitățile necesare pregătirii.

Antrenorul federal Gabriel Moraru a explicat pentru ProSport cum se realizează selecția înaintea fiecărui sezon și motivele pentru care o sportivă poate fi exclusă din lot: „În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”.

Care este componența lotului de senioare al FRT pentru sezonul 2022-2023

Astfel, Simona Halep nu se mai regăsește în lotul național de tenis, potrivit FRT, și nu mai poate beneficia momentan de privilegiile de „rachetă” numărul 1 a României. Componentele lotului național de senioare pentru sezonul 2023 sunt următoarele: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Gabriela Talabă-Lee, Alexandra Cadanțu, Irina Bara, Miriam Bulgaru, Cristian Dinu, Ilona Ghioroaie și Andreea Roșca.

Trebuie spus că Irina Begu și Sorana Cîrstea s-au retras din echipa națională de Bille Jean King Cup, însă fac parte în continuare din lotul național. Considerentul principal pentru care FRT le asigură condiții de antrenament constă în faptul că Sorana și Irina ar putea, teoretic, să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb.

După cinci … citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.