10 dezastre naturale din 2023 care anunta catastrofa globala

0
63

Oamenii de știință au avertizat că în prezent clima Pământului se modifică dramatic, iar semnele sunt peste tot în jurul nostru. Experții au descoperit cel puțin 10 dezastre naturale care anunță catastrofa schimbărilor climatice care se profilează în 2023.

Încălzirea globală, dispariția ghețarilor și topirea permafrostului sunt doar câteva dintre cele mai mari dezastre naturale aflate în desfășurare pe Pământ, potrivit Live Science.

Este de netăgăduit: clima Pământului se încălzește dramatic și face ravagii asupra animalelor, plantelor și ființelor umane. Și dacă oamenii nu reduc emisiile de gaze cu efect de seră în mod substanțial – și rapid – am putea merge spre un viitor și mai înfricoșător.

1. Viruși periculoși se trezesc din permafrost

Virușii ”zombie” renasc după topirea permafrostului din zonele arctice. Mulți microbi au stat blocați sub gheață în Siberia de zeci de mii de ani, dar acum oamenii de știință au descoperit că aceștia se trezesc și pot da naștere la pandemii mortale în întreaga lume.

2. Creșterea dramatică a nivelului mării

Unul dintre cele mai vizibile semne ale dezastrului climatic este creșterea nivelului mării pe plan global. Orașele de coastă din SUA sunt în mare pericol, experții anunțând că apa va crește acolo cu peste 30 de centimetri până în 2050.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

3. Ghețarii dispar

Yellowstone și Yosemite, două dintre cele mai importante parcuri din SUA și-ar putea pierde ghețarii până în anul 2050, potrivit unui raport al ONU. Dacă oamenii nu vor reduce emisiile de carbon, jumătate dintre ghețarii lumii vor dispărea până la sfârșitul secolului.

4. Haosul climatic

Clima de pe Pământ va deveni haotică, anunță fizicienii. Emisiile cu efect de seră nu numai că încălzesc planeta, dar destabilizează totul, de la ecosisteme la ciclul carbonului de pe planeta noastră.

5. Urșii polari în pericol

Urșii polari își pierd mediul lor, datorită topirii zonelor arctice. Ei sunt nevoiți să mănânce resturi de gunoaie, datorită faptului că oceanul își pierde provizia de pești datorită poluării și încălzirii globale.

6. Vremea extremă cu uragane și taifunuri

Vremea va deveni din ce în ce mai extremă, iar uraganele și taifunurile vor lovi cu putere în întreaga lume. Zonele calde vor fi și m …citeste mai departe despre “Avertismentul oamenilor de știință: 10 dezastre naturale din 2023 care anunță catastrofa globală” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.