50 de cercetători pot accesa burse în valoare totală de opt milioane de euro, anunță Ministerul Cercetării. Beneficiarii trebuie să fie doctori și să aibă certificat “Seal of Excellence” – condițiile complete

0
58
50 de cercetători, cetățeni ai Uniunii Europene, pot accesa burse individuale de cercetare acordate prin Planul Național de Redresare și Rezistență (PNRR), în valoare totală de 8 milioane de euro, anunță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) într-un comunicat de presă trimis jurnaliștilor acreditați la instituție.

Cercetătorii trebuie să aibă titlu de doctor și să fie posesori ai unui certificat Seal of Excellence obținut în cadrul Orizont 2020 și Orizont Europa, în perioada 2020-2022, cu un punctaj de cel puțin 85%. De asemenea, o altă condiție de aplicare este să nu fi obținut finanțare europeană. Îndeplinind aceste criterii, ei “pot aplica la apelul „I9. Sprijin pentru posesorii de certificate de excelență primite la competiția pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie”, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare”, informează ministerul.

Lansăm acest apel pentru a da un imbold ecosistemului cercetării din România și pentru a crește atractivitatea sistemului național de cercetare, dezvoltare și inovare, transmite ministrul Sebastian Burduja, potrivit comunicatului.

Valoarea maximă a unui proiect de tip „Burse individuale” („Individual Fellowship”) este de 141.768 euro brut, echivalent în lei, iar pentru un proiect de tip „Burse postdoctorale” („Postdoctoral Fellowships”) este de 149.568 euro brut, echivalent în lei. Depunerea proiectelor se face într-o singur etapă, folosindu-se platforma proiecte.pnrr.gov.ro.

Precizările complete din comunicat:

“Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat astăzi apelul pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie, din cadrul Planului național de redresare și reziliență, în valoare de 8 mil. EUR. Astfel, toți cercetătorii cu titlul de doctor, cetățeni UE, posesori ai unui certificat Seal of Excellence obținut în cadrul Orizont 2020 și Orizont Europa, în perioada 2020-2022, care au un punctaj de cel puțin 85%, dar nu au obținut finanțare europeană, pot aplica la apelul „I9. Sprijin pentru posesorii de certificate de excelență primite la competiția pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie”, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare.

Valoarea maximă a unui proiect de tip „Burse individuale” („Individual Fellowship”) este de 141.768 euro brut, echivalent în lei, iar pentru un proiect de tip „Burse postdoctorale” („Postdoctoral Fellowships”) este de 149.568 euro brut, echivalent în lei.

Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării: „Am semnat astăzi ordinul pentru investiția I9 din PNRR – competiția pentru bursele Marie Skłodowska-Curie. România are nevoie de o infuzie de resursă umană de excelență, de know-how, fie că vine de la cercetătorii români din România, de la cercetătorii români stabiliți peste granițe sau de la cercetătorii din alte state membre UE. Lansăm acest apel pentru a da un imbold ecosistemului cercetării din România și pentru a crește atractivitatea sistemului național de cercetare, dezvoltare și inovare. Sunt 8 milioane de euro investiți în proiecte de top evaluate deja de experți europeni, proiecte pe care dorim să le aducem în România”.

Numărul maxim estimat de beneficiari în cadrul acestei investiții este de 50, iar durata unui proiect este de 24 luni. Depunerea proiectelor se va realiza într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere on-line https://proiecte.pnrr.gov.ro și se va aplica principiul ”primul venit, primul servit”, până la epuizarea fondurilor sau cel târziu până la 31.12.2023. Pentru a fi considerate eligibile, cererile de finanțare trebuie să fie complete la momentul încărcării în platforma de depunere online, nefiind admise completări ulterioare. Cererile de finanțare incomplete la momentul aplicării vor fi declarate neeligibile”.

Alte informații despre activități, cheltuieli eligibile și alte detalii necesare sunt disponibile la acest link.

Comunicatul de presă, mai jos, în format .pdf:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.