8 din 10 români doresc să primească informații despre produsele fără fum

0
57

Cel mai recent sondaj publicat de firma de cercetare independentă Povaddo pentru Philip Morris International arată că 8 din 10 români (80%) consideră că fumătorii adulți ar trebui să primească informații corecte, fundamentate științific, despre produsele fără fum – alternative mai bune la continuarea fumatului.

Cu toate acestea, sondajul arată că 7 din 10 români (69%) nu cunosc aceste produse și nici modul în care ele funcționează.

În plus, 77% dintre respondenți consideră că inovația, știința și progresul tehnologic pot juca un rol semnificativ în reducerea prevalenței fumatului.

“Este încurajator să vedem că oamenii au încredere în știință și inovație și sunt receptivi la informațiile argumentate științific. La rândul nostru, credem că este important să informăm corect astfel încât românii să poată lua decizii în cunoștință de cauză. Trăim în epoca tehnologiei, iar știința ne rămâne cel mai bun aliat. Continuăm, așadar, să investim în știință și cercetare, pentru a accelera tranziţia de la ţigări la produse mai puțin nocive. Ne-am asumat misiunea, atât la nivel internațional, cât și în România, de a construi un viitor fără fum. În acest sens, vom continua să explicăm, ori de câte ori este nevoie, de ce produsele care nu ard tutunul reprezintă o alternativă mai bună la continuarea fumatului”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România.

Studiul abordează și conceptul de „reducere a riscurilor”, care se referă la modul în care ne folosim de progresele înregistrate în știință și tehnologie pentru a reduce efectele negative ale unor comportamente potențial dăunătoare.

Românii apreciază că reducerea riscurilor în privința fumatului prezintă beneficii majore pentru sănătatea publică: 7 din 10 români (71%) consideră că guvernele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății publice prin politici care încurajează fumătorii să treacă la alternative fără fum, inovatoare și avansate tehnologic, care au potențialul de a fi mai puțin dăunătoare decât continuarea fumatului.

64% dintre respondenți sunt de acord că susținerea de către guvernanți a produselor fără fum poate să sprijine egalitatea de șanse și să reducă inegalitățile legate de sănătate și le oferă fumătorilor adulți din medii socio-economice defavorizate acces la alternative mai bune decât continuarea fumatului.

“În România avem 5 milioane de fumători care merită politici de sănătate reale și coerente și soluții fun­damentate științific. Suntem una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană în care vedem o creştere a prevalenţei fumatului și este esențíal să facem eforturi pentru a-i convinge pe fumători să se lase de fumat sau să aleagă o alternativă mai bună la continuarea fumatului”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România.

În context european , 74% dintre români consideră că Uniunea Europeană ar trebui să dedice timp și resurse pentru eradicarea fumatului și să-i încurajeze pe toți fumătorii fie să renunțe complet, fie să treacă la o alternativă mai puțin riscantă, fundamentată științific.

Material susţinut de PMI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.