Acest mic microscop nou ar putea fi folosit pentru a accelera tratamentul cancerului de sân: ce au descoperit cercetătorii

0
45

Un microscop mic care poate fi manevrat prin spații mici din interiorul corpului, în timpul intervenției chirurgicale, ar putea accelera tratamentul cancerului de sân. În mod crucial, ar putea ajuta la reducerea listelor de așteptare ale NHS, potrivit oamenilor de știință care l-au creat.

Așadar, experții de la Imperial College London au dezvoltat un endo-microscop care are mai puțin de un mm în diametru – aproximativ lățimea a 25 de fire de păr uman – și este conceput pentru a fi introdus în corp pentru a oferi vederi ale țesuturilor și organelor. Dispozitivul este capabil să producă imagini din interiorul țesutului cu „viteză fără precedent”, a spus echipa, citată de Metro.co.uk.

Acest microscop minuscul ar putea salva vieți

Speranța este că endo-microscopul, care este dezvoltat de Dr. Khushi Vyas și colegii de la Imperial College London, îi va ajuta pe chirurgi să identifice celulele canceroase de o sutime de milimetru, într-un ritm mult mai rapid decât metodele tradiționale.

Acesta va ajuta la reducerea nevoii de operațiuni de urmărire pentru a elimina celulele canceroase, a spus echipa. Instrumentul va ajuta, de asemenea, la operația de conservare a sânilor, în care chirurgul îndepărtează cancerul, lăsând cât mai mult sân normal posibil.

În prezent, până la 20% dintre pacienții tratați prin intervenții chirurgicale de conservare a sânilor au nevoie în prezent de astfel de operații. Cercetătorii au spus că utilizarea dispozitivului îi va ajuta pe chirurgi să identifice țesutul suspect din jurul tumorilor foarte rapid și precis – cu endo-microscopul generând până la 120 de cadre pe secundă.

Dezvoltarea endo-microscopului este susținută de Consiliul de Cercetare în Inginerie și Științe Fizice (EPSRC), parte a cercetării și inovației din Marea Britanie. Directorul EPSRC pentru programele interconsiliului, dr. Kedar Pandya, a declarat: „Prin reducerea timpului necesar pentru a identifica celulele canceroase și îmbunătățirea acurateței imaginilor, endo-microscopul dezvoltat de dr. Vyas și echipa sa ar putea aduce beneficii pacienților, prin reducerea listelor de așteptare”.

Dr. Khushi Vyas a adăugat: „Scopul nostru este să trecem la studii clinice pentru ca sistemul să devină disponibil pentru implementare în aproximativ cinci ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.