Arta conversației in cuplu, curs la Fundația Calea Victoriei

0
65

Pentru a discuta despre ce nu merge într-un cuplu, in RFI360 a venit Alina Costache, psiholog cu atestat de liberă practică în Psihologie clinică şi psihoterapeut cognitiv – comportamental în formare, membru al Colegiului Psihologilor din România, lector al Fundației Calea Victoriei.

Din 22 noiembrie, la Fundația Calea Victoriei pornește cursul “Arta conversației în cuplu”, Alina Costache fiind lectorul acestui curs programat să se desfășoare online. “Cu toţii tânjim după relaţii fericite. Ne-am născut din relaţii, am apărut aici vulnerabili, lipsiţi de ajutor şi total dependenţi de relaţie pentru a supravieţui. Suntem făcuţi din dragoste şi cel mai bun loc unde primim şi oferim dragoste este căsnicia, relaţia de cuplu, familia. Vă propun un prim pas spre redefinirea perspectivei în propria relaţie prin schimbarea modului de comunicare. Conform definiţiei date de Merriam-Webster Dictionary: Comunicarea = actul sau procesul ce utilizează cuvinte, sunete, semne sau comportamente pentru a exprima sau a schimba informaţii, ori pentru a exprima idei, gânduri, sentimente unei alte persoane. Comunicarea este puntea ce leagă doi oameni. Simplu, nu? Cum se face atunci că adesea ne simţim neînţeleşi? De ce trăim senzaţia că celălalt nu “aude” ce tocmai i-am transmis? sau De ce reacţia partenerului la mesajul nostru este disproporţionată sau pare fără legătură cu aşteptările noastre?”

Întrebări pentru care veți primi răspunsuri participând la cursul “Arta conversației în cuplu”. Mai multe informații și înscriere, găsiți la Fundația Calea Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.