Atenţie la restaurantele şi cazările de la munte! Ce au putut găsi inspectorii ANPC în pensiuni întrece orice imaginaţie

0
59

Controalele ANPC au început la restaurantele și fast-food-urile din România, iar acum mai mulți inspectori au ajuns la pensiunile de la munte. Multe localuri au fost luate cu asalt în ultima perioadă, acolo unde specialiștii au găsit mâncare depozitată în condiții deloc bune și apă infectată cu E-coli. Toate acestea au ajuns pe mesele clienților care au venit la munte în speranța unor clipe de relaxare.

Ce au găsit inspectorii ANPC în unele pensiuni de la munte: românii trebuie să fie atenți

Controalele inspectorilor ANPC au luat cu asalt România, iar acum specialiștii trag un semnal de alarmă în privința pensiunilor și localurilor care se află la munte. Experții au dezvăluit că au găsit mâncare depozitată chiar lângă vasul de toaletă și apă infectată cu E-coli.

Din păcate, în țara noastră s-au găsit o serie de încălcări grave ale legii în ceea ce privește activitatea din restaurante și pensiuni. Din acest motiv, ANPC a sancționat unitățile respective.

Mai multe fast-food-uri celebre au fost închise, ulterior inspectorii și-au îndreptat atenția spre pensiunile care sunt luate acum cu asalt de turiști. Zonele de interes ale ANPC au fost stațiunile din Gorj. Concret, într-o pensiune au fost găsite alimente depozitate lângă vasul de toaletă.

,,Erau neigienizate zonele de depozitare a alimentelor”

Mai mult decât atât, într-un hotel din orașul Târgu Jiu a fost depistat faptul că apa care le-a fost oferită clienților și apa din piscină venea dintr-un puț. După o analiză, s-a descoperit faptul că puțul era infestat cu E-coli, lucru care a pus sănătatea oamenilor în pericol.

,,Probabil din lipsă de spațiu, alimentele erau depozitate în zona de WC, în imediata vecinătate a vasului de WC. Nu avea verificat metrologic cântarul. Erau neigienizate zonele de depozitare a alimentelor. Nu respecta măsura din ceea ce știm noi.

Apa prezentă în piscină sau la dispoziția turiștilor consumatorilor, provenea dintr-un put infestat cu E-coli. Am sesizat pe fals, vom sesiza și pe punerea în pericol a sănătății publice cu bună știință”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Șeful cabanierilor din Rânca a venit cu o explicație după controalele amănunțite realizate de ANPC. Acesta a spus că știe despre ceea ce se întâmplă cu pensiunea pe care o conduce, dar locurile în care au fost găsite neregulile sunt folosite de personalul care stă acolo.

Mai exact, unii angajați utilizează spațiul pentru că nu au posibilitatea să facă naveta. Mai mult decât atât, el i-a asigurat pe toți că bucătăria afacerii lui nu are nicio astfel de problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.