„Atitudinea autorităților din România privind dezinformarea publicului pune cu bună știință în pericol securitatea națiunii române!” Avertismentul expertului în politici de securitate Hari Bucur-Marcu

0
35
Iohannis și oamenii săi de încredere PSD și PNL practică dezinformarea la nivel de masă, infracțiune care se propagă de sus în jos în toate instituțiile statului. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, spune expertul Hari Bucur-Marcu

Încurajarea și practicarea la nivel de masă a dezinformării publicului național de către autoritățile statului român pune în pericol securitatea întregii națiuni, avertizează expertul în politici de securitate Hari Bucur-Marcu. Acesta explică faptul că, înainte de orice, instituțiile statului român practică încălcare grosolană a Articolului 131 din Constituție atunci când ascund populației informații sau emit de-a dreptul dezinformări, cu scopul de a manipula poporul.

Prin Constituție, autoritățile publice sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor privind treburile publice și problemele de interes personal. În loc de asta, statul român practică la nivel de masă ascunderea informațiilor și, mai mult decât atât, răspândește informații false, cu scopul de a manipula opinia publică și de a împiedica populația să ia decizii încunoștință de cauză. Acest lucru se pedepsește cu închisoarea, conform Codului Penal, dar cei care conduc statul mizează pe faptul că, fiind o practică generalizată, această infracțiune va rămâne nepedepsită, mai explică Hari Bucur-Marcu.

Mai jos, scurta analiză a expertului și soluția pe care o dă acesta pentru a ieși din această capcană mortală care pune în pericol România.

„Singurul care ar putea pune capăt situației de dezinformare de masă, ilegală și anti-constituțională este publicul național însuși. Doar că publicul național român se complace în situația de a fi mințit de către autoritățile publice”

„Într-o democrație, publicul nu este informat ca să știe, ci este informat ca să poată lua decizii suverane având habar despre ce se întâmplă cu sine, cu națiunea, dar și cu lumea în care acea națiune viețuiește.

De aceea, în orice democrație, constituțiile proclamă dreptul oricărei persoane de a avea acces la orice informaţie de interes public. Drept ce nu poate fi îngrădit.

Pentru garantarea acestui drept, autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal (Constituția României, Articolul 31).

Și tot de aceea, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani (Art. 404, Codul penal). Și nu există pericol mai mare la care să fie supusă securitatea națională decât păcălirea suveranului colectiv, astfel încât acesta să ia decizii aiurea, despre sine și mai ales despre statul unde e el suveran.

La noi, în democrația românească, se practică însă infracționalitatea în proporții de mase, în multe aspecte ale vieții noastre publice.

Inclusiv în ceea ce privește comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, cu scopul asumat de a prosti publicul național suveran, astfel încât acesta să nu își poată exercita, în cunoștință de cauză, rolul de suveran exclusiv în statul România.

Mentalitatea asta, cum că, dacă suntem mulți cei care încălcăm legea, atunci nu are ce să ne facă statul, este o mentalitate rămasă din vremea regimului politic comunist.

În acest caz anume, cel al (dez)informării publice, nu numai că autoritățile nu se ocupă nici măcar formal, de ochii lumii, cu informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal, dar încurajează la alții și chiar participă ele înșile la infracțiunea de masă de dezinformare a publicului național, de mințire a acestuia, de ascundere a realității, de diseminare de informații false, contrafăcute sau formulate astfel încât să compromită aflarea adevărului.

Iar această atitudine a autorităților publice din România privind dezinformarea publicului pune cu bună știință și fără îndoială în pericol securitatea națiunii române.

Singurul care ar putea pune capăt situației de dezinformare de masă, ilegală și anti-constituțională este publicul național însuși. Doar el are toate instrumentele de control și supraveghere, constituționale, legale și morale, necesare curmării acestei situații.

Doar că publicul național român se complace în situația de a fi mințit de către autoritățile publice. Cele alese de el în mod democratic, pentru a-i face legi, pentru a-l guverna și pentru a-i pedepsi penal pe cei care încalcă legile făcute de autoritățile alese democratic.

Toate semnele și indiciile de care dispunem ne spun că mentalitatea de tip comunist, cum că dacă suntem mulți cei care încălcăm legea, atunci statul nu are ce să ne facă, va rămâne pe aici multă vreme.

Așa că ne vom minți frumos între noi în continuare și îi vom alege dintre noi pe cei care ne mint cel mai frumos, si la anul și poate chiar în veacul vecilor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* VIDEO. Șoșoacă, în pericol! „În Casa Poporului se face sex pe bune! Îmi e și frică să deschid o ușă!”

* Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.