Carlos Moedas, primarul Lisabonei, și Marilen Pirtea, rectorul UVT, s-au întâlnit cu premierul României, Nicolae Ciucă

0
55

În cadrul vizitei desfășurate în România, Carlos Moedas, primar al Lisabonei, fost comisar european pentru cercetare, știință și inovare, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Timișoara. După aceea Moedas și prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT, au fost primiți de premierul României Nicolae Ciucă.

Rectorul Marilen Pirtea a explicat: “A fost o întrevedere care a prilejuit un dialog despre administrație, educație și viitorul nostru comun european, în care inovarea este o temă de interes central, de la estul la vestul UE.

În calitate de consilier onorific al prim-ministrului pentru sprijinirea participării universităţilor româneşti la programele şi iniţiativele dezvoltate în Spaţiul European al Educaţiei şi în Spaţiul European al Cercetării, am participat la întrevederea de la sediul Guvernului, după ce joi, în atmosfera aparte a festivității de la UVT, am avut onoarea de a-i conferi domnului Carlos Moedas titlul de Doctor Honoris Causa al UVT.

Viitorul educației, centrată pe valorile esențiale ale Uniunii Europene, pe cooperarea în cadrul alianțelor de universități europene, cu accent pe cercetare și inovare, sunt temele centrale ale dialogurilor purtate la Palatul Victoria”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.