Cât de posibil este să dezvolți alergie la vremea rece?

0
57

Iarna a sosit în multe locuri, iar pentru unii oameni, aceasta vine cu dimineți geroase. Din păcate, pentru unele persoane, acest anotimp poate aduce și o senzație de durere: corpurile lor pot experimenta mai mult decât mâini și picioare reci, ci o adevărată alergie la vremea rece.

Această alergie la vremea rece are și un nume mai științific: urticarie la frig. Cele mai frecvente simptome sunt senzația de mâncărime, înroșirea și umflarea pielii.

Această reacție apare adesea atunci când pielea este răcită fie prin înot în apă rece, o scădere a temperaturii sau chiar prin băutul sau mâncatul de produse înghețate.

Pot exista o serie de reacții la această alergie: de la simptome nu foarte grave (mâncărimi, senzație de arsură în timp ce pielea se încălzește, dureri de cap, oboseală, anxietate, dureri articulare, umflare la locul de expunere) până la simptome care pun viața în pericol (anafilaxie, palpitații ale inimii, scăderea tensiunii arteriale, probleme de respirație, leșin, șoc, umflarea limbii și a gâtului), scrie IFL Science.

Cine poate face alergie la vremea rece?

Există în principal două tipuri de urticarie la frig.

Dobândită (sau esențială): reacția poate apărea în 5-10 minute de la expunerea inițială și poate dura adesea 1-2 ore.

Ereditară (sau familială): Simptomele pot apărea la 24-48 de ore după expunere și pot dura 24-48 de ore. Această afecțiune este mai frecventă la femei decât la bărbați, fiind mai frecventă la adulții tineri (deși o pot experimenta persoanele de orice vârstă).

Ocazional, afecțiunea poate apărea brusc, dar poate și dispărea singură, cu timpul.

Ce anume cauzează această alergie și cum poate fi tratată?

Afecțiunea apare atunci când frigul face ca mastocitele să se activeze și să fie eliberată histamină (împreună cu alți mediatori inflamatori). Motivul pentru care frigul afectează mastocitele încă este necunoscut pentru oamenii de știință.

Există câțiva pași preventivi care pot fi luați pentru această afecțiune. Puteți încerca să evitați elementele reci, cum ar fi să nu înotați în apă rece și să evitați să beți băuturi reci cu gheață.

Pentru unele persoane, pot fi necesare doze mari de antihistaminice non-sedative. Cei care fac reacții anafilactice ar trebui să aibă mereu la ei injecții cu adrenalină.

Cum știi dacă ai alergie la vremea rece?

Un medic poate ajuta la diagnosticarea afecțiunii. Adesea, medicul va avea în vedere simptomele, istoricul de sănătate, examenul fizic, împreună cu alte câteva teste.

Unul dintre aceste teste este testul de provocare cu cub de gheață, în care un cub de gheață este plasat într-o pungă de plastic, apoi așezat pe corp pentru câteva minute. Persoana va fi apoi observată pentru depistarea apariției mâncărimii sau a altor simptome.

Cum se pot pregăti persoanele care au această afecțiune?

Activitățile care provoacă o scădere rapidă a temperaturii corpului trebuie evitate sau monitorizate. Înotul și surfingul trebuie făcute întotdeauna sub supraveghere, în caz de leșin.

În cazul persoanelor care care vor fi anesteziate general, medicii trebuie să fie informați, deoarece persoana trebuie ținută la cald, iar temperatura corporală trebuie să fie monitorizată.

Vă recomandăm să citiți și:

Cercetătorii tratează o formă de cancer cu țesut uman cultivat în laborator

Mâncarea condimentată și alunele, un plus de sănătate pentru intestin

Vești bune! Un studiu constată că nivelul de stres zilnic scade pe măsură ce îmbătrânim

Beneficiile neștiute ale mersului cu spatele. Iată ce spune știința!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.