Câte secunde mai sunt până la Ziua Judecăţii. Ceasul Apocalipsei a fost resetat marţi!

0
52

Ceasul Apocxalipsei a fost setat din nou. Criza climatică, războiul din Ucraina și riscurile reprezentate de proliferarea nucleară vor fi, printre altele, luate în considerare în calculul pentru anul 2023. S-a apropiat oare omenirea de riscul unui cataclism global? Un grup de experți va dezvălui marți noua oră a ceasului apocaliptic, care ar trebui să măsoare iminența acestui fenomen, potrivit AFP.

ONG-ul american Bulletin of the Atomic Scientists, responsabil de acest ceas simbolic, va anunța la ora 10:00 (15:00 GMT) câte secunde separă planeta de gongul fatidic de la miezul nopții.

Fondat în 1945 de Albert Einstein și de oamenii de știință care au lucrat la Proiectul Manhattan, care a produs prima bombă atomică, acest grup de experți stabilește în fiecare an noua oră.

Inițial, după cel de-al Doilea Război Mondial, ceasul arăta că mai erau 7 minute până la miezul nopții. Până în 1991, la sfârșitul Războiului Rece, a revenit la 17 minute înainte de miezul nopții. În 1953, precum și în 2018 și 2019, ceasul a indicat că omenirea mai are 2 minute.

În ultimii doi ani, acesta a fost blocat la un record de 100 de secunde până la miezul nopții. Aşa cum se întâmplă din 1947, Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic a anunţat, joi, că poziţia acului mare al ceasului rămâne pe loc în 2022, la 100 de secunde până la miezul nopţii.

Părintele Calistrat Chifan dezvăluie semnele Apocalipsei: „Războiul atomic poate aduce un sfârşit omenesc, în niciun caz sfârşitul creat de Dumnezeu. Apocalipsa va fi anunţată de trâmbiţa Arhanghelului”
„Pragul sfârşitului nu este departe”, a transmis comisia, explicând decizia în mod virtual, un semn grăitor al acestor vremuri. Înainte de COVID-19, „dezvăluirea” era făcută anual la Clubul Naţional de Presă din Washington, notează dpa.

Buletinul îşi are sediul la Universitatea din Chicago, vizavi de locul de naştere al Epocii Atomice. Acolo, în 1943, Enrico Fermi a realizat experimentele ce au condus la dezvoltarea primei bombe atomice. Situl este marcat printr-o sculptură de Henry Moore ce înfăţişează o explozie atomică.

Artista din Chicago Martyl Langsdorf a creat imaginea ceasului în urmă cu 75 de ani, la comanda oamenilor de ştiinţă care au construit bombă atomică ce a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial.

Un meteorit interstelar s-a ciocnit de Pământ. Armata SUA a confirmat evenimentul astronomic spectaculos
La acel moment, în 1947, Războiul Rece era deja declanşat, iar oamenii de ştiinţă au dorit ca prin acest demers să îi alerteze pe americani cu privire la pericolul unei confruntări nucleare cu Uniunea Sovietică, mai scrie sursa citată de Agerpres. Scopul lor a fost să „înspăimânte oamenii pentru a deveni raţionali”, a declarat Eugene Rabinowitch, biolog şi editor-şef al Buletinului Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic.

Ceasul Apocalipsei, care simbolizează iminența unui dezastru planetar și disparția omenirii, a fost setat la 100 de secunde de miezul nopții Din 1947, Ceasul Apocalipsei a fost modificat de 23 de ori. Acest ceas simbolic măsoară apropierea umanităţii de distrugere totală în urma propriilor sale acţiuni nocive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.