Oamenii de știință de la Plant & Food Research își propun să crească țesuturi de fructe din celule vegetale. Scopul este protejarea securității alimentare a țării. Nu este însă clar cum s-ar compara amprenta de carbon a unor astfel de fructe cultivate în laborator cu cele cultivate folosind metode tradiționale, care ar putea fi transportate pe distanțe lungi dacă sunt importate.
Generațiile mai în vârstă s-ar putea dovedi ezitante, dar cercetările arată că generațiile mai tinere sunt dispuse să încerce alimente noi dacă acestea oferă beneficii pentru sănătate și limitează în același timp impactul asupra mediului, a spus Rashidinejad, un om de știință alimentar senior la Universitatea Massey din Auckland.
„Aici, în Noua Zeelandă, ne pricepem la cultivarea culturilor horticole convenționale”, a spus dr. Ben Schon, principalul om de știință al programului Food by Design la Plant & Food Research susținut de guvern, „dar privind în viitor, există multe schimbări care vin în lume odată cu creșterea populației, creșterea urbanizării și schimbările climatice”, relatează The Guardian.
Programul își propune să crească țesut de fructe fără părțile care sunt de obicei aruncate, cum ar fi miezul mărului sau coaja unei portocale. Asta ar urma să reducă risipa alimentară, a spus dr. Ben Schon, principalul om de știință al programului Food by Design la Plant & Food Research.
Deoarece alimentele cultivate în laborator sunt un concept complet nou, odată ce sunt dezvoltate, va trebui apoi să demonstreze că sunt sigure în fața organismelor de reglementare, probabil prin studii clinice costisitoare și lungi.„Depășirea unor astfel de obstacole poate dura ani, dacă nu decenii”, a conchis dr. Ali Rashidinejad.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.