Cel de-al 25-lea secretar al Apărării Statelor Unite a murit. Ashton Carter avea 68 de ani – Evenimentul Zilei

0
49

„Familia fostului secretar al Apărării Ashton B. Carter împărtășește cu profundă și profundă tristețe faptul că secretarul Carter a decedat luni seară la Boston, în urma unui eveniment cardiac subit, la vârsta de 68 de ani”, a transmis marți familia lui Carter într-un comunicat.

Carter a ocupat funcția de secretar al Apărării în timpul mandatului președintelui Barack Obama din februarie 2015 până în ianuarie 2017. El a fost, de asemenea, profesor de administrație publică, fiind director al Centrului Belfer pentru Știință și Afaceri Internaționale de la Harvard Kennedy School până la moartea sa.

Carter „și-a dedicat viața profesională securității naționale a Statelor Unite și predării studenților despre afacerile internaționale”, a precizat familia sa în comunicat. „A fost un soț, tată, mentor și prieten iubit. Pierderea sa bruscă va fi resimțită de toți cei care l-au cunoscut”, a citat Politico.

Carter a deschis posturile militare pentru femei și a pus capăt interdicției privind militarii transsexuali

În calitate de al 25-lea secretar al Apărării al SUA, Carter a deschis în special toate posturile militare pentru femei și a pus capăt interdicției privind militarii transsexuali de a servi în armată – o politică care a rămas în vigoare timp de aproximativ un an, înainte ca fostul președinte Donald Trump să reintroducă interdicția.

Fostul secretar al Apărării își exprimase în mod public opiniile sale mai belicoase cu privire la război, adoptând o poziție mai agresivă decât alții din administrația Obama în timpul campaniei sale de înfrângere a militanților Statului Islamic în Irak și Siria. El a cerut o „înfrângere de durată” a Statului Islamic, lansând la începutul mandatului său o reorganizare a campaniei Statelor Unite de combatere a Statului Islamic, care în cele din urmă a reușit să ajute forțele irakiene să cucerească și să mențină bastioanele Statului Islamic.

Carter a servit președinți ai ambelor partide de-a lungul a cinci administrații – prima sa numire politică la Pentagon venind de la fostul președinte Bill Clinton la începutul anilor 1990, când a ocupat funcția de secretar adjunct al apărării pentru afaceri strategice globale. Carter a deținut mai multe alte roluri în cadrul Pentagonului, inclusiv cel de subsecretar al apărării și subsecretar al apărării pentru achiziții, tehnologie și logistică.

Carter a avut o lungă carieră academică pe lângă activitatea sa guvernamentală

De asemenea, a fost membru al Consiliului consultativ pentru securitate internațională al secretarului de stat, al Consiliului pentru politica de apărare, al Consiliului pentru știința apărării și al Comitetului Academiei Naționale de Științe pentru știință și tehnologie pentru combaterea terorismului.

Carter și-a început cariera ca fizician, obținând o diplomă de licență în fizică și istorie medievală la Universitatea Yale în 1976. A primit prestigioasa bursă Rhodes de la Universitatea din Oxford, unde și-a obținut doctoratul în fizică în 1979.

Carter a avut o lungă carieră academică pe lângă activitatea sa guvernamentală. A fost atât profesor, cât și director al Centrului pentru Știință și Afaceri Internaționale din cadrul Școlii de Guvern John F. Kennedy de la Universitatea Harvard. Carter s-a reîntors la Harvard ca profesor în 2017 și a devenit director al Centrului Belfer pentru știință și afaceri internaționale – noul nume al centrului pe care l-a condus anterior în cadrul școlii.

„El credea că moștenirea sa cea mai profundă va fi reprezentată de miile de studenți pe care i-a învățat cu speranța că aceștia vor face lumea un loc mai bun și mai sigur”, a precizat familia sa în declarația sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.