Cel mai ciudat lucru care ți se poate întâmpla în timpul somnului

0
40

Omul își petrece aproape o treime din viață dormind, totuși, nu este conștient de tot ce se întâmplă cu corpul său în acea perioadă. Specialiștii au făcut o listă interesantă, dezvăluind care este cel mai ciudat lucru care ți se poate întâmpla în timpul somnului.

Care este cel mai ciudat lucru care ți se poate întâmpla în timpul somnului

O întreagă serie fascinantă de acțiuni involutare bizare are loc din momentul în care stingem lumina și ne pregătim de somn. Orele de repaus sunt o necesitate vitală pentru ca trupul și mintea să se odihnească și să-și recapete forțele pentru a face față activității din ziua următoare.

Deși în acele ore, corpul se odihnește, se întâmplă lucruri aparent ciudate, cum ar fi vorbitul în somn sau chiar mâncatul în somn – comportamente ce pot stârni îngrijorarea multora, dar care sunt, de fapt, mai comune decât am crede.

Specialiștii au făcut o listă interesantă, dezvăluind care este cel mai ciudat lucru care ți se poate întâmpla în timpul somnului.

Lista se deschide cu halucinațiile hipnagogice. Acestea sunt senzații imaginare fără obiect real, dar ce par cât se poate de reale. Ele apar în momentul în care o persoană este pe cale să adormă, când se face trecerea de la starea de veghe la cea de somn.

Sunt mai frecvente la copii, ceea ce explică, în unele cazuri, reticența celor mici de a merge la culcare.

Halucinațiile hipnagogice pot fi rezultatul stresului sau, pur și simplu, unei imaginații bogate.

Citește și: Trucul fantastic prin care să dormi noaptea fără căldură. Te costă foarte puțini bani

Halucinații, somnambulism, somnilocvie

În timpul somnului, se mai întâmplă ca mușchii să paralizeze temporar. Nu este niciun motiv de panică, fenomenul apare pentru că, în timpul somnului, aceștia trebuie să se „deconecteze” de la creier pentru a ne împiedica să ne mișcăm necontrolat în timp ce visăm.

Somnilocvia sau vorbirea în somn este o parasomnie care se referă la vorbirea cu voce tare în timpul somnului, în condițiile în care oamenii nici măcar nu sunt conștienți că fac așa ceva. De ce se întâmplă? Motivul ar fi, se pare, legat de stres.

Probabil cel mai ciudat lucru care ți se poate întâmpla în somn este visul în vis. Este acea situație în care urmărești un vis, te trezești, însă ai senzația că în jurul tău se întâmplă în continuare lucruri bizare și îți dai seama că doar ai visat că te-ai trezit din somn. Oamenii de știință încă nu au găsit o explicație pentru acest fenomen,

Somnambulismul apare când conștiința doarme, dar paralizia musculară nu are loc, ceea ce înseamnă că oamenii pot merge, pot face curat sau chiar să iasă din casă. Cauza este încă necunoscută, la fel ca și metodele de tratament.

Citește și: Secretul fantastic al unui medic care te adoarme în doar 5 minute. Metoda dă rezultate mereu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.