China reușește să cloneze cu succes „super vaci” pentru prima dată în istorie / Au luat o mostră din urechea unei super vaci și au folosit-o pentru a crea clone

0
74

Oamenii de știință chinezi au folosit cu succes tehnologia clonării pentru a combate dependența de importul de vacile de lapte, relatează Newsweek. 

Oamenii de știință din Regiunea Autonomă Ningxia Hui din China au clonat recent trei vaci Holstein Friesian. Pe măsură ce populația chineză din clasa de mijloc crește, cererea de produse precum laptele și diverse semințe este în creștere. Cu toate acestea, potrivit unui articol din Global Times, un tabloid publicat de Cotidianul Poporului, China trebuie să importe 70% din populația de vaci de lapte de peste hotare. Experimentul de clonare a avut ca scop să aducă mai mult acces la lactate în țară și să reducă dependența țării de alții.

Vacile au fost clonate folosind țesuturi de la o Holstein Friesian cunoscută sub numele de super-vacă, o vacă de lapte cu o producție foarte mare de lapte, creată printr-un proces de reproducere selectivă. Holstein sunt cunoscute pentru producția lor de lapte, iar vacile super vor putea produce până la 36.000 de kilograme de lapte pe an. La scurt timp după pandemie, China și-a mărit importurile de produse lactate din Statele Unite. AgriPulse a raportat că, în 2021, importurile de lactate din America de către China au crescut cu 75%.

Oamenii de știință de la Northwest A&F University au luat o mostră din urechea unei super vaci și au folosit-o pentru a crea clone. În articolul din Global Times se spune că doar un număr foarte mic de vaci de lapte chinezești sunt foarte productive, doar cinci din 10.000, și că eforturile de clonare ar putea crește masiv producția de lapte a țării. Un număr foarte mic de bovine sunt considerate super vaci, iar China a depus eforturi pentru a conserva genele pentru a-și consolida turma de vaci foarte productive.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității Northwest A&F, noii viței seamănă între ei ca formă și model de piele.

Jin Yaping, liderul proiectului, a declarat pentru Global Times că tehnologia de reproducere a fost folosită împreună cu tehnologia de clonare, iar embrionii au fost implantați în mame surogat cu producție scăzută. Combinația dintre tehnologia de reproducere și cea de clonare a avut ca rezultat trei viței de succes.

Primul experiment a creat 120 de embrioni clonați și aproximativ 50 au fost implantați în mame surogat.

Jin a declarat că, din moment ce clonele au avut succes, oamenii de știință vor avea nevoie de următorii ani pentru a construi o turmă de peste 1.0000 de super vaci. Jin a numit proiectul o „fundație solidă pentru a aborda dependența Chinei de vacile de lapte din străinătate”.

China și-a sporit eforturile de a deveni o națiune autonomă, concentrându-se pe tehnologia semințelor pentru a îmbunătăți accesul la semințele vitale și pentru a crea o națiune sigură din punct de vedere alimentar. Clonarea cu succes a vacilor de lapte nu este prima aventură a Chinei în utilizarea tehnologiei de clonare pentru a îmbunătăți accesul la hrană. În 2015, The Guardian a relatat că a început construcția celei mai mari fabrici de clonare a animalelor din lume. Compania chineză plănuia să se extindă în Beijing cu speranța de a clona până la 1 milion de bovine de carne pe an, precum și planuri de a clona cai de curse și animale de companie.

Potrivit articolului din Global Times, oamenii de știință efectuează, de asemenea, studii similare de descoperire cu produse precum porumbul, soia, puii de carne și porcii de reproducție.

Sursa: News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.