Condimentarea măncării ar putea fi o modalitate simplă de a construi un intestin mai sănătos: ce spun cercetătorii

0
52

O mână de arahide și câteva ierburi și condimente ar putea da un impuls sănătos intestinului, potrivit a două studii de la Universitatea Penn State din SUA. Iată de ce e condimentarea mâncării bună pentru organism.

Există trilioane de microorganisme individuale care trăiesc în stomacul și intestinele umane, cuprinzând sute până la mii de specii de bacterii și virusuri. În mod colectiv, acestea sunt cunoscute ca microbiomul intestinal și importanța lor este atât de mare pentru sănătatea noastră, încât oamenii de știință îl consideră un organ de susținere. Dieta, exercițiile fizice și medicamentele sunt doar câțiva dintre factorii care pot influența structura intestinului unei persoane, ceea ce înseamnă că comunitatea intestinală a fiecărui individ este unică.

Dacă microbiomul tău intestinal nu este hrănit corespunzător, microbii dăunători pot prolifera, în timp ce cei simbiotici au mai multe probleme cu sarcini precum gestionarea sistemului nostru imunitar. Oamenii de știință încă încearcă să-și dea seama ce caracteristici marchează cele mai sănătoase comunități intestinale, dar pe măsură ce cercetarea progresează, încep să-și facă o idee.

Condimentarea alimentelor, bună pentru sănătate

„Cercetările au arătat că oamenii care au o mulțime de microbi diferiți au o sănătate mai bună și o dietă mai bună decât cei care nu au o mare diversitate bacteriană”, explică cercetătorul în nutriție Penny M. Kris-Etherton.

Deși ne gândim în mod obișnuit la diete în ceea ce privește elementele fundamentale ale acestora, cum ar fi verdețurile și carnea, o cantitate considerabilă de variații în preferințele noastre se rezumă la felul în care adăugăm un pic de varietate meselor noastre.

Astfel, Kris-Etherton și colegii ei de la Penn State sunt printre primii care au studiat efectul ierburilor și al condimentelor asupra compoziției intestinului uman. În studiul lor, 54 de participanți adulți cu risc de boli cardiovasculare au luat parte la un experiment randomizat de hrănire controlată, patru săptămâni.

În timpul procesului, toată lumea a respectat același meniu general, care a fost conceput pentru a reflecta dieta medie americană. Unii participanți au fost rugați să adauge 0,5 grame de condimente la mesele lor, în timp ce altora li s-a cerut să adauge 3,3 grame sau 6,6 grame.

Amestecul de condimente a inclus scorțișoară, ghimbir, chimen, turmeric, rozmarin, oregano, busuioc și cimbru. Între timp, unui grup de control i s-a cerut să nu pună niciunul dintre aceste condimente în mâncare.

Probele de fecale prelevate înainte și după experiment arată că dietele cu mai multe condimente tind să arate o diversitate bacteriană mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.