De ce este important să ai activitate fizică regulată. Sfaturile unui om de știință – Evenimentul Zilei

0
45

 Exercițiile sunt apoi împărțite în diferite tipuri: aerobe și anaerobe, cu diferite activități precum mersul pe jos sau înotul care se încadrează în aceste categorii.

Importanța activității fizice 

Activitatea fizică este orice mișcare produsă de mușchii scheletici care necesită organismului tău să ardă calorii, conform Organizației Mondiale a Sănătății, în timp ce exercițiile fizice sunt planificate, structurate, repetitive și intenționate, desfășurate pentru a menține sau a îmbunătăți starea fizică.

„Pe măsură ce facem exerciții, inima și ritmul respirator cresc, ceea ce crește fluxul sanguin, deoarece corpul necesită mai mult oxigen și combustibil pentru mușchii care lucrează”, spune fiziologul și omul de știință Richard Avery.

Aerobic și anaerob sunt ambele tipuri de exerciții care diferă în funcție de intensitatea, intervalul și tipurile de fibre musculare încorporate. Exercițiul aerobic este un tip de condiționare cardiovasculară și este definit de Colegiul American de Medicină Sportivă (ACSM) ca orice activitate care utilizează grupuri mari de mușchi.

Revista Mondială de Cardiologie afirmă că ACSM definește exercițiul anaerob ca activitate fizică intensă de foarte scurtă durată. „Exercițiile anaerobe utilizează sisteme energetice care nu se bazează pe oxigen, dar nu pot fi susținute pentru perioade lungi și durează de obicei între 10 secunde și 2 până la 3 minute”, adaugă Avery. „Exemplele de exerciții anaerobe includ activități repetate de ridicare de greutăți sau de sprint.”

Epuizarea organismului

Dar ceea ce contează ca exercițiu pentru o persoană poate diferi pentru alta. De exemplu, va fi nevoie de mai mult efort pentru a menține nivelul de sănătate și de fitness pentru persoanele cu un nivel ridicat de fitness, explică Avery. De asemenea, se recomandă ca adulții să facă activități de întărire musculară, care implică toate grupele musculare, de intensitate moderată sau mai mare, în două sau mai multe zile pe săptămână.

Dar cât de regulat faci exerciții poate diferi pentru fiecare individ și depinde de experiența anterioară, de leziuni și de intensitatea și durata sesiunilor tale, spune el. Avery avertizează: „Dacă desfășurați o mulțime de activități de mare intensitate și nu lăsați suficient timp pentru ca organismul să se recupereze și să se adapteze, este posibil să ajungeți să vă supraantrenați. Când începeți un nou plan de exerciții sau încercați să vă creșteți nivelul de activitate, asigurați-vă că veți crește treptat sarcina și intensitatea și luați în considerare recuperarea după perioade de antrenament mai grele pentru a evita epuizarea”, a spus acesta potrivit Live Science. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.