De ce să nu te speli în fiecare zi, de fapt. Ce au dezvăluit experții în igienă

0
25

De ce nu ar trebui să te speli în fiecare zi, de fapt? Pentru foarte mulți locuitori ai Capitalei, apa caldă a devenit un lux de care nu se pot bucura zilnic, la orice oră. Pentru cei care stau în blocurile afectate de avariile repetate, anunțul făcut recent de unii experți în igienă ar putea fi o veste cât se poate de bună.

De ce spun specialiștii că nu ar trebui să te speli în fiecare zi

Dușul zilnic este deja un reflex pentru cei mai mulți dintre noi. Cu toate astea, tot mai multe voci din rândul experților în igienă susțin că acest gest nu ar fi necesar, cel puțin, nu atât de des.

Cercetătorii britanici afirmă că, de fapt, nu este nevoie să ne spălăm în fiecare zi, dușul de dimineață sau de seară neavând vreun rol în protejarea noastră de boli, ci doar în eliminarea mirosurilor neplăcute.

„O facem doar pentru confort”

De fapt, explică oamenii de știință, bacteriile ce se regăsesc pe pielea noastră au rolul de a ne proteja, iar prin spălarea zilnică nu facem altceva decât să distrugem această barieră naturală.

„După părerea mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să ne spălăm pe corp. Există microbi pe pielea noastră care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important.

Nu trebuie să facem duș sau să ne spălăm deloc. Motivul pentru care o facem este să fim acceptabili din punct de vedere social”, a explicat profesorul Sally Bloomfield, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, potrivit Daily Mail.

Declarațiile făcute de Bloomfield la postul de radio BBC Radio 5 „Live Breakfast” au stârnit un val de reacții în rândul ascultătorilor. Specialistul a ținut să puncteze că doar pentru că nu este nevoie să ne spălăm zilnic pe corp nu înseamnă că n-ar trebui să o facem, mărturisind că nu lasă nicio zi să treacă fără să facă duș cel puțin o dată: „Și eu fac duș în fiecare zi. De fapt, îmi spăl și părul zilnic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.