Despre drama Martinei Navratilova

0
85

Martina Navratilova, fosta vedetă a circuitului profesionist de tenis feminin, a anunţat că suferă de un cancer dublu, la gât şi la sân, împotriva căruia se pregăteşte să „lupte” cu toate forţa.

„Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă”, a precizat fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani.

” Sper la un deznodământ favorabil. O să fie nasol o perioadă, dar voi lupta cu tot ce am”, a fost primul mesaj transmis de fosta mare tensimenă.

Fostă nr.1 mondial, Martina Navratilova a cucerit 59 de titluri de Mare Şlem, la simplu, dublu şi dublu mixt, pe parcursul carierei sale.

Născută în Cehia, Navratilova a obţinut cetăţenia americană în 1981. Ea s-a mai confruntat anterior cu un cancer la sân, care i-a fost diagnosticat în 2010.

În luna noiembrie a anului trecut, Martina Navratilova a efectuat o serie de teste în urma cărora i s-a descoperit un nodul în gât. Cu această ocazie, medicii i-au diagnosticat şi al doilea cancer la sân, ambele în faza 1.

Fosta sportivă va începe tratamentul săptămâna viitoare, la New York, potrivit WTA.

Marea sa rivală pe terenurile de tenis, care i-a devenit prietenă, Chris Evert (68 de ani), a dezvăluit în ianuarie 2022 că suferă de cancer ovarian, pe care l-a tratat cu succes.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.