EDP recunoscută din nou în Indicele Bloomberg pentru egalitatea de gen – Revista Biz

0
83

EDP recunoscută din nou în Indicele Bloomberg pentru egalitatea de gen

Reading Time: 2 minute

Companiile EDP și EDP Renewables (EDPR) au fost din nou recunoscute pentru bunele practici în ceea ce privește incluziunea și egalitatea de șanse profesionale între bărbați și femei, fiind incluse în Indexul Egalității de Gen Bloomberg 2023 (GEI). Acest indice global de referință măsoară egalitatea de gen pe cinci piloni: leadership și dezvoltarea talentelor, egalitatea de remunerare și paritatea de gen, cultura incluzivă, politicile împotriva hărțuirii sexuale și imaginea mărcii.

După cum afirmă Miguel Stilwell d’Andrade, CEO al EDP și EDP Renewables: „Oamenii sunt puterea companiei noastre, iar dezvoltarea și bunăstarea lor sunt priorități cheie în strategia noastră. Lucrăm continuu pentru a promova diversitatea, echitatea și incluziunea în EDP și să contribuim la o societate corectă și cu o gândire liberă”.

Planul EDP pentru egalitatea de gen 2022-2023 urmărește creșterea numărului de femei în cadrul forței de muncă, cu un obiectiv global de 30% până în 2025. Pe lângă promovarea unei participări mai mari a femeilor în cadrul companiei și în funcțiile de conducere, grupul EDP a încurajat recrutarea mai multor femei pentru posturi tehnice, atât în poziții medii, cât și în poziții de conducere în toate locațiile sale.
Având în vedere acest lucru, compania a lansat o campanie de conștientizare pentru a încuraja și mai multe femei să opteze pentru cariere în Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) sub sloganul #RebelsForChange.

Printre rezultatele globale ale GEI din acest an, este de remarcat faptul că tot mai multe companii își consolidează angajamentul de a oferi un mediu de lucru incluziv, pe măsură ce natura muncii continuă să evolueze: de fapt, 74% dintre companiile incluse în index sponsorizează programe dedicate educației femeilor în STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

GEI 2023 a analizat 485 de companii din 11 sectoare de afaceri reprezentând 45 de țări și regiuni din întreaga lume. Anul acesta, companiile cu sediul în Luxemburg, Ecuador și Kuweit au fost incluse pentru prima dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.