EREVAN | Un concert de excepție cu Serj Tankian și chitaristul trupei Queen la STARMUS VI

0
72


 Mihai Stepan Cazazian

A treia zi a festivalului STARMUS VI de la Erevan a fost marcată de un spectacol muzical de excepție – Concert Another World – cu Brian May, chitaristul formației Queen, care a făcut echipă cu Serj Tankian, liderul System of a Down, Jeff Scott Soto din Sons of Apollo, cântărețul Graham Gouldman și cântăreața de operă Montserrat Martí care au interpretat clasica piesă a formației Queen „The Show Must Go On” împreună cu Orchestra Simfonică a Armeniei.

Concertul a cuprins și spectacolele lui Derek Sherinian cu Simon Phillips, Ric Fierabracci și Ron Thal „Bumblefoot”, precum și Nemra.

Brian May a adus un omagiu emoționant memoriei regretatului maestru al duduk-ului, Jivan Gasparyan, cântând alături de Jivan Gasparyan Junior. „Acum câțiva ani, am avut onoarea să cânt pe o scenă alături de Jivan Gasparyan. Din păcate, el nu mai este printre noi, dar astăzi sunt foarte bucuros să cânt alături de nepotul său, Jivan Gasparyan Junior”, a spus Brian May.

Corul de copii din Eparhiei Tavush s-a alăturat concertului și a interpretat piese din repertoriul Queen: „We Will Rock You”, „We Are the Champions”, „Bohemian Rhapsody”, „Another One Bites The Dust”.

Reamintim că Festivalul Internațional STARMUS VI [având ca temă 50 de ani pe Marte: de la Mars 3 și Mariner 9 la Starship] are loc în perioada 5-10 septembrie fondatori ai acestui proiect fiind astrofizicianul Garik Israelian și chitaristul Brian May. Ediția din acest an găzduiește peste 50 de speakeri, laureați ai Premiului Nobel, astronauți, oameni de știință, artiști de renume mondial și vedete muzicale care s-au reunit la Erevan pentru a face publicitate și a promova comunicarea științifică. Până în prezent, cinci festivaluri au avut loc în Spania, Norvegia și Elveția, iar a VI-a ediție este organizată în Armenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.