Exercițiul simplu care arde grăsimile: îl poți face în timp ce stai la birou VIDEO

0
56

Un nou studiu realizat de Cercetătorii de la Universitatea din Houston a dezvăluit că un simplu exercițiu ce presupune un nivel scăzut de efort poate stimula metabolismul, îmbunătăți valorile glicemiei și arde grăsimile, în timpul muncii la birou, conform Daily Mail.

Efectuarea timp de patru ore a acestui exercițiu a redus nivelul de grăsimi din sânge Foto: Arhivă

Oamenii de știință au descoperit recent că antrenarea mușchiului solear (din zona gambei) pur și simplu prin ridicarea în mod repetat a călcâiului în timp ce stați pe scaun este mai eficientă în reglarea nivelului de zahăr din sânge decât exercițiile fizice și postul intermitent.

Un celebru specialist în neuroștiință, Dr. Andrew Huberman, a vorbit despre acest studiu în podcastul său Huberman Lab, spunând că cercetarea este „foarte interesantă” pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea de sănătate, dar nu au timp să facă mișcare atât de mult pe cât și-ar dori.

Exercițiul se pot face stând pe un scaun cu picioarele atingând podeaua, apoi ridicând călcâiele în mod repetat.

La acest studiu au participat 25 de bărbați și femei de diferite vârste, cu greutate diferită, pentru a vedea dacă acest exercițiu care a fost efectuat timp de 270 de minute (patru ore și jumătate) în fiecare zi poate contribui la stimularea metabolismului și îmbunătățirea nivelului glucozei din sânge.

Oamenii au observat îmbunătățiri dramatice în reglarea zahărului din sânge și pentru metabolism, în ciuda faptului că soleul reprezintă doar 1% din musculatura totală”, a spus dr. Andrew.

S-a observat o îmbunătățire cu 52% a fluctuațiilor glicemiei și o reducere cu 60% a necesarului de insulină după masă.

Efectuarea timp de patru ore a acestui exercițiu a redus nivelul de grăsimi din sânge și a dublat metabolismul grăsimilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.