Femeia sau bărbatul ascunde mai bine o infidelitate? Descoperirile cercetătorilor îți vor da de gândit

0
38

Infidelitatea este una dintre principalele cauze pentru care o relație ajunge la final. Majoritatea cuplurilor sunt puși în fața faptului împlinit și nu reușesc să înțeleagă motivul pentru care partenerul de viață a ajuns în brațele altcuiva. 

Atât femeile cât și bărbați sunt predispuși la infidelitate. Totuși, care dintre ei reușesc să ascundă mai bine faptul că și-a înșelat partenerul? Răspunsul vine din partea unui specialist. Iată ce descoperiri au făcut cercetătorii. (CITEȘTE ȘI: DURERE FĂRĂ MARGINI PENTRU O FEMEIE CARE A FOST ÎNȘELATĂ DE SOȚ. DE 15 ANI, BĂRBATUL DUCEA O VIAȚĂ DUBLĂ)

Cine se descurcă cel mai bine să-și ascundă infidelitatea? Femeia sau bărbatul?

Despre femei, știm deja că sunt înzestrate cu un al șaselea simț, astfel că au un talent nebănuit de a ,,citi” bărbatul, mai ales când au bănuiala că au fost înșelate.

Oamenii de știință și cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest au realizat un studiu în care au implicat 1.500 de persoane. Ei le-au arătat acestora mai multe poze cu 189 de caucazieni, dintre care 101 erau bărbați, iar 88 femei.

Femeile își ascund mai bine infidelitatea

Principala lor provocare a fost să identifice care dintre aceștia și-au înșelat partenerii de viață. Astfel, rezultatele au indicat că atât femeile, cât și bărbații au reușit să evalueze corect bărbații care au fost infideli. Totuși, când au fost nevoiți să descopere femeile infidele, lucrurile nu au stat ca în cazul bărbaților.

Rezultatul testului a fost publicat în revista Royal Society Open Science. Astfel, s-a ajuns la concluzia că femeile ascund mult mai bine o infidelitate, spre deosebire de bărbați.

,,Atât bărbații, cât și femeile au arătat o precizie incredibilă în a identifica figurile bărbaților infideli. Când a venit vorba de chipurile infidelelor, lucrurile nu au stat deloc bine. Asta ne-a făcut să concluzionăm că femeile se pricep să ascundă mai bine aventurile”, au scris cercetatorii, potrivit peroz.ro.

Totuși, oamenii de știință ne sfătuiesc să nu ne facem o concluzie despre viitori noștri parteneri încă de la o primă întâlnire, încât ne putem înșela amarnic.

,,Dacă ne vom baza doar pe primele noastre impresii pentru a detecta trădătorii, putem face erori substanțiale”, a spus doctor Foo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.